.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Üsküdar Belediyesi iştiraki Kent A.Ş'ye operasyon

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Üsküdar Belediyesi’ne yönelik “yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde rüşvet ve usulsüzlük” iddialarıyla operasyon düzenlendi.
Üsküdar Belediyesi iştiraki Kent A.Ş'ye operasyon
Paylaş:
İstanbul’da Üsküdar Belediye binası içinde bulunan ve Belediye iştiraki olan Kent A.Ş.'ye yönelik “yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde rüşvet ve usulsüzlük” iddialarıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul ve Yalova’da 30 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonlarda 20 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Başsavcılık açıklamasında, "Kent A.Ş. üzerinden yürütüldüğü öne sürülen sistemde müteahhitlerle yapılan görüşmelere göre ruhsat süreçlerinin yönlendirildiği ve işlemlerin “renklendirme” yöntemiyle belirlendiği" iddialarına yer verildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, soruşturmada adı geçen Kent A.Ş.’nin belediye içindeki konumuna ilişkin iddiaları Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a sordu.

Dedetaş, şirketin daha önce kurulduğunu ve kendi dönemlerinden önce belediye bünyesinde bulunduğunu söyledi. Kent A.Ş.’yi belediye içinden başka bir binaya taşıdıklarını belirten Dedetaş, şirketin imar birimi içinde özel olarak bir oda ile konumlandırıldığı iddiasını da kabul etmedi.