Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında savcıya ifade vermişti. Adli Tıp Kurumu'nda kan ve saç örneği verdikten sonra yeniden adliyeye dönen Saran, "uyuşturucu madde temin etme", "uyuşturucu madde kullanma" ve "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma" suçlamasıyla yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş ve hakimlikçe adli kontrol tedbiri kararı verilerek serbest bırakılmıştı.
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, serbest kaldıktan sonra gittiği Eyüpspor maçının ardından açıklamalarda bulundu:
"Destekleyenlere çok teşekkür ederim. Ben dünyanın en iyi insanı mıyım? Hayır. Kusursuz muyum? Hayır. Suç işledim mi? Hayır. Devlet çağırırsa, nerede olursak olalım hemen gelirim. Verilemeyecek hesabımız yok. Başkaları gibi gelmemezlik yapmayız. Bu ülke bizim. Taraftarın bana sahip çıkmasını ömrüm boyunca unutmayacağım. İnşallah şampiyon olacağız ve onları mutlu edeceğiz. Hayatımdaki en büyük gurur Fenerbahçe'nin başkanı olmak. İyi ki Fenerbahçe'nin bir parçasıyım. Kenetlenmeyi gördünüz... Bizim artık şampiyon olmaktan başka şansımız yok."
Serbest bırakılan Sadettin Saran'dan ilk açıklama
Uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldıktan sonra yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakılan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Eyüpspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.
Paylaş: