.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Bornova Belediyesi'ne soruşturma

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Uşak Belediye Başkanı'yken tutuklanıp görevden alınan Özkan Yalım'ın referansıyla Bornova Belediyesi'nde işe giren, ancak fiilen çalışmadığı tespit edilen kişiyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Bornova Belediyesi'ne soruşturma
Paylaş:
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'rüşvet', 'irtikap' ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'la bağlantılı olduğu öne sürülen bir kişi hakkında soruşturma başlattı.

Bahse konu kişinin İzmir’de Bornova Belediyesi bünyesinde işe alındığı ve fiilen çalışmadığı halde belediyeden maaş aldığı yönündeki haber ve paylaşımların ihbar kabul edildiği belirtilerek "A.A. isimli şahıs ile birlikte konuyla bağlantılı belediye yetkilileri hakkında 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçu ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Uşak Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişi arasında kendi belediyesinde işe alınan bir kişinin de olduğunun anlaşılması üzerine açıklama yapmıştı.Eşki, bu kişinin Özkan Yalım'ın referansıyla işe alındığını, toplam 5 ay 8 gün Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde Saha Personeli olarak çalıştığını ve mart başında disiplinsiz davranışları nedeniyle iş akdinin sonlandırıldığını aktarmıştı