.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Akın Gürlek'ten 'Kuytulcular' açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Adalet Bakanı Akın Gürlek 'Kuytulcular' operasyonu hakkında ilk açıklamasını yaptı.
Akın Gürlek'ten 'Kuytulcular' açıklaması
Paylaş:
Adana’da Furkan Vakfı’na yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen soruşturmanın kamuoyunda “Kuytulcular” olarak bilinen yapılanmaya yönelik olduğunu belirtti.

Gürlek, yapılanmanın “suç teşkil ettiği değerlendirilen faaliyetleri” ile bu faaliyetlerden elde edildiği tespit edilen gelirlerin soruşturma kapsamında incelendiğini söyledi.

Müşteki ve tanık beyanları, mali analizler, banka hareketleri, dijital materyaller ve diğer deliller doğrultusunda 32 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını açıklayan Gürlek, şüphelilere “suç örgütü kurma ve yönetme”, “örgüt üyeliği”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama”, “nitelikli dolandırıcılık”, “resmî belgede sahtecilik” ve “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlamalarının yöneltildiğini bildirdi.