Kınay, Karabağlar için vizyonunu açıkladı

CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay, proje lansman toplantısını gerçekleştirdi.
Lansmanda Karabağlar için proje ve hayallerini anlatan Kınay, “Karabağlar’da bu mücadeleyi beraber yöneteceğiz ve Karabağlar’dan İzmir’e İzmir’den Türkiye’ye ittifakımızı beraber yaratacağız” diye konuştu.
CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay’ın Mustafa Necati Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği proje lansman toplantısına CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP Karabağlar İlçe Örgütü katıldı.
 
“Türkiye’ye ittifakımızı beraber yayacağız”
 
Karabağlar ve İzmir’den sonra Türkiye İttifakı’nın tüm Türkiye’ye beraber yayacaklarını söyleyen Kınay, “30 yıldır İzmir’in her köşesinde İzmir’in, halkın hakkını savunan, adalet, emek ve demokrasi için konuşurken ne kadar çok mücadele etmişiz, yürünecek ne kadar çok yol var demişim. Her birimizin kendi hikâyeleri var ve şimdi biliyorum ki Karabağlar’da bu mücadeleyi beraber yöneteceğiz. Karabağlar’dan İzmir’e İzmir’den Türkiye’ye ittifakımızı beraber yaratacağız” dedi.
 
Kınay’dan ortak akıl vurgusu
 
Karabağlar’da ortak aklın yönetimde olacağını belirten Kınay, “Karabağlar’ı ortak katılımcı yönetim anlayışıyla, yönetimin tüm aşamalarında oluşturacağımız mahalle komisyonları, muhtar meclisi, kadın meclisi, çocuk meclisi, engelli meclisi, danışma kurulları ve kentsel dönüşüm paydaş komisyonlarıyla yöneteceğiz. Karabağlar’a emek vermek isteyen herkesle beraber yöneteceğiz. Planlama aşamasından başlayarak, halktan ve yaşamdan yana olarak yöneteceğiz” dedi.
 
 
Kentsel dönüşüme öncelik
 
Karabağlar’da önceliğinin kentsel dönüşüm olacağını ifade eden Kınay, “Sadece Karabağlar’da değil Türkiye’nin her yerinde en büyük problem kentsel dönüşüm, bugün hala en ufak bir sarsıntıda titreyerek uyanıyoruz. Bu ülkeyi yönetenlerin 20 yılda çıkardığı 20 İmar Affı sebebiyle yas tutmaya devam ediyoruz. Bizler, kendi mahallesinde dönüşen, rantçı değil halkçı bir anlayışla Kentsel Dönüşüm modeli oluşturacağız ve bunu yaparken Büyükşehir’in yaptığı gibi ortak akılla, vatandaşlarla, derneklerle, meslek odalarıyla masaya oturduğumuz bir dönüşüm gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 
Akıllı belediyecilik sözü
 
Akıllı belediyecilik uygulamalarının kullanılacağının sözünü veren Kınay, “Akıllı belediyecilik uygulamalarını hayata geçireceğiz. Her bir vatandaşın belediye hizmetlerini takip edebileceği bir sistem getireceğiz. Vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği Vatandaş İletişim Merkezi kuracağız, Sınırsız İnternet Bölgeleri oluşturacağız” dedi.
 
“Ulaşım sorununu çözeceğiz”
 
Karabağlar’daki ulaşım sorununu çözecek projelerini anlatan Kınay, “Sırrı Atalay Caddesi Fuar Bağlantı Yolu, Yaşayanlar Kavşağı, Dostluk Bulvarı’ndaki yolun genişletilmesi işlerini gerçekleştireceğiz. İlk 180 gün içerisinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla üst yapıdaki sıkıntıları gidereceğiz. Kendi bölgemizdeki otoparkların sayısını arttıracağız ve araçlar yolu işgal etmeyecek. Otobüs ve minibüs seferlerinin sıklıklarıyla ilgili şikâyetler var, arttırılmış seferler, durakların yeniden değerlendirildiği bir çalışma yapacağız. Daha etkin ve verimli şekil toplu ulaşımı sağlayacağız. Halkapınar-Karabağlar metro hattıyla beraber ulaşım sorunu büyük ölçüde çözülecek” şeklinde konuştu.
 
Karabağlar’a meydan ve 58 semt merkezi
 
“Karabağlar’da meydanımız olması gerekiyor. Kent Merkezini belirleyecek kent meydanını hayata geçireceğiz. 41 bin metrekarelik bir alana inşa edeceğimiz ödüllü projemiz 5 yıl içerisinde bitecek. Şu ana kadar Karabağlar Belediyesi 15 kadar semt merkezini hayata geçirdiği, bizler 58 mahallemizin her birine semt merkezi inşa edeceğiz ve Karabağlar’da kadın, genç ve çocukların kullanabileceği yerler oluşturacağız” dedi.
 
“Kadının Karabağlar’da ne işi var?”
 
Aday olarak açıklandığında kendisine gelen tepkileri ve kadınlar hakkındaki projelerini açıklayan Kınay, “Belediye Başkan adayı olarak açıklandığımda, ‘Kadının Karabağlar’da ne işi var?’ demişlerdi. Bu karanlık zihniyet ve anlayışa karşı mücadele ediyoruz. ‘Karabağlar’a kadın eli değecek’ diyor dostlarımız, ben hep itiraz ediyorum çünkü Karabağlar’da zaten çalışan, emek veren ve Karabağlar’ı inşa eden kadınlar var. Biz, her bir mahallede kadınlarımızın yanında olan bir belediye yöneteceğiz. Kadın İşleri Müdürlüğü kuracağız, Kadın Meclisi kuracağız, Kadın Danışma Merkezimiz, Kadın Konuk Evimiz ve Kadın Sığınma Evimiz olacak” dedi.
 
“Çılgın projeler sunmayacağım”
 
Çılgın projeler sunmayacağını çünkü önceliklerinin farklı olduğunu söyleyen Kınay şöyle konuştu:
“Açlığın ve yoksulluğun tavan yaptığı bir ülkede çılgın projeler açıklayamam. Ne yazık ki demokratik, eşitlikçi ve adil bir yönetim anlayışını vaat olarak sunabiliyorum. Söylediğimiz her söz bir taahhüt, sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı içerisinde, Atatürk’ün partisi içerisinde, Atatürk’ün sözlerine imzamızı da attığımız, eşitlik politikalarıyla, kadın ve erkek olduğumuz, eşit olduğumuz anlayışıyla yola çıkıyoruz. Yapacağız iş, sözümüz ve taahhüdümüz buradadır.”