“Bugünü Resmetmek” sergisi 17 Mayıs’ta açılıyor

Resimle düşünen ve tutkuyla resim yapan 28 sanatçının son beş senedeki çalışmalarını içeren “Bugünü Resmetmek” farklı kuşakları ve eğilimleri bir araya getiriyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bünyesinde gerçekleşecek sergi isminde bugünü resmetmek iki anlamıyla kullanıyor: İlk anlamında güncel resmin konularına getirilen yaklaşımlara ve resmetme biçimlerine; ikincisindeyse günümüzün toplumsal atmosferine ve bu koşulların çizdiği sosyopolitik tabloya vurgu yapılıyor. Çok çeşitli mecraların kullanıldığı bugünün çoğulcu sanat ortamında resim; güçlü ve bereketli bir düşünsel alan açmayı sürdürüyor. Resmin piyasa ya da popülizm odaklı olmadığı, eleştirel bir zemine oturduğu noktaları vurgulayan sergi, aynı zamanda hayal gücünü önceleyen bir mecra olduğunu hatırlatıyor. Öznel ve nesnel dengeleri gözeten ve neredeyse içgüdüsel bir yaklaşımla ilerleyen küratöryel süreç, bugünün resmindeki eğilimlerin süzüldüğü, kendi içinde koreografisi olan çoğulcu bir sergiye evriliyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri Direktörü Didem Yazıcı ve küratör Burcu Çimen, serginin çıkış noktasıyla ilgili şunları söyledi: “Bir sanat kurumunda sergi programını hazırlamanın sorumluluğu bize kişisel anlamda ilgimizi çeken, özlediğimiz ve görmek istediğimiz konularda sergi yapma motivasyonunun yanı sıra sanatçı ve izleyici odaklı bir bakış açısını da getiriyor. Burada yaşayan sanatçıların üretimlerinin görünürlüğünü önemsiyoruz ve izleyicinin neyi görmek istediğine dair empati kurmaya çalışıyoruz. İşte bu motivasyonla bakışımızı ressamlara çevirdik.”

Sergide eserleriyle yer alan sanatçılar: Ahu Akgün, Figen Aydıntaşbaş, Can Aytekin, Gökhun Baltacı, Taner Ceylan, Antonio Cosentino, Cansu Çakar, Timur Çelik, Fulya Çetin, Rojbin Ekinci, Eda Gecikmez, Leylâ Gediz, Tayfur Gülnar, Hakan Gürsoytrak, Onur Kılıç, İhsan Oturmak, Toygur Özdemir, Yağız Özgen, Deniz Pasha, Kirkor Sahakoğlu, Rugül Serbest, Yaz Taşçı, Sevil Tunaboylu, Derya Ülker, Gülnihal Yıldız, Nalan Yırtmaç, Ecem Yüksel ve Erdoğan Zümrütoğlu.

Birbirinden farklı resim dilleri olan bu sanatçıların ve eserlerinin bir araya geldiği “Bugünü Resmetmek” sergisi izleyicinin resimlere baktığı o ilk büyülü anın doyumunu hissettiği bir alan açmayı amaçlıyor.

Küratörlüğünü Didem Yazıcı ve Burcu Çimen’in yaptığı “Bugünü Resmetmek” sergisi, 17 Mayıs – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’ de görülebilir.