Önal: Vatandaştan öte hiçbir şey öncelemeyeceğiz

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, “2019’dan bu yana yerelde edindiğim tecrübelerle bu hizmete talip oldum. Bayraklı ve Türkiye’de fark yaratacak çalışmalarda bulunacağıma inanıyorum, sizin de inanmanızı istiyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, 31 Mart seçimleri kapsamında hayata geçirmeyi planladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı. Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Ekşi ile belediye meclis üye adayları, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

Vatandaşların ve uzmanların sesine kulak vererek Bayraklı’nın röntgenini çektiklerini belirten Önal, “Buradan tüm Bayraklı halkına sesleniyorum: içiniz rahat, umudunuz diri olsun. Projelerimiz yalnızca halktan yana, halk için olacak. Bunu başarabilmem için omuz omuza hep birlikte mücadele edip halkın iktidarını kuracağız. Kadınlarımızın özgürlüğünü, gençlerimizin gençliğini, çocuklarımızın çocukluğunu yaşadığı; gelecek nesillerin de hakkı olan temiz havaya ve suya rahatça kavuştuğu, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Bayraklı için gereken her şeyi yapacağım. O yüzden “ne yapacaksın” diye sorarsanız, cevabım kısa ve net: neşesi, enerjisi, hayalleri, hedefleri olan bir yönetimi ortaya koyacağız” dedi.

27 hektarlık yeşil alan ve sosyal projeler

Bayraklı’nın 2009 yılında oy hesabı ile ilçe yapıldığını ileri süren Önal, hak ettiği doğal eşiklere ulaşması için çaba göstereceklerini ifade etti.
İrfan Önal, ilçedeki yeşil alan sıkıntısına dikkat çekerken halkın ya Karşıyaka ya da Bornova’ya gittiğini anlattı. Yeni rezerv alanlar ve planlamalarla birlikte 27 hektarlık aktif yeşil alan kazandıracaklarını belirten Önal, “Dava süreci işleyen 180 hektarlık alan daha var. Görevimin sonunda 450 dönümlük alanı aktif yeşil olarak ilçemize kazandıracağız. 27 hektarın ise sözünü veriyorum” dedi. 

Kent parkları, denize kesintisiz ulaşım için Altınyol’un belediye binası önündeki kısmının yeraltına alınması, yeraltı otoparkları, Sevgi Yolu’nun sağlıklaştırılması, Smyrna Höyüğü’nün bulunduğu yerde büyük meydan ve müze, deniz kenarında yeni bir evlendirme dairesi, kentsel dönüşümün hem planlama hem de uygulamalarla desteklenmesi, pazar yerlerinin kültür merkezi ve otoparklarla hizmet verecek şekilde modernize edilmesi, belediye binalarında GES’lerle yenilenebilir enerji üretimi, kamu alanlarında güvenlik için kamera sistemi, dar gelirli aileler ve üniversite öğrencileri için kent lokantaları, esnaflarla daha yakın ve işbirliği içinde çalışma, istihdama destek ofisi ve meslek edindirme kursları, kadın evleri ve kadın emeğini değerlendiren kooperatifler, çocuklar için planeteryum ve eğitim kursları, kreş ve gündüz bakımevleri, ihtiyaç sahibi aileler için 6 ay mama desteği, gençlik ve düzenli yaşam merkezleri, yaşlılar için bahar evleri ve evde bakım hizmetleri, engelsiz taksi ve hayvanlar için veterinerlik hizmetlerinin de verileceği pati evleri Önal’ın vaatleri arasında yer aldı.

“Hızlı hareket edeceğiz”

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Önal, “Bayraklı’da yola çıkmış bir genç kardeşiniz olarak partimizdeki çeşitli görevlerden sonra 2019’dan bu yana yerelde edindiğim tecrübelerle bu hizmete talip oldum. Seçildiğim ilk günden  itibaren ne kadar hızlı harekete geçireceğimizi siz de göreceksiniz. Hep beraber çalışacağız, herkesten çok çalışacağız. Yapıcı çevreci ve toplumcu bir belediyeciliği hayata geçirmek için bizler elimizden geleni yapacağız. Biz diğerlerinden farklı olarak 3-5 kişi büyütme noktasına olmayacağız. Yapacağımız her hizmet vatandaşın yararına olacak” diye konuştu.