Dünya yıldızından Türk klasikleri

Dünya çapında tanınan Fransız asıllı Türk-İngiliz piyanist Joanna Goodale, Orta Asya turu kapsamında Türkiye’de iki konser verecek.

Fransız besteci ve müzik teorisyeni Jean-Philippe Rameau’nun barok eserlerinden yorumlamalar içerecek konserde Goodale, Türkiye’nin geleneksel parçalarından uyarlamaları da seslendirecek. Goodale, Rameau’nun besteleri ve Türk geleneksel parçalarını yorumlarken, İzmir’deki konserde sanatçıya kemençe ustası Derya Türkan ve çağdaş lyra ustası Sokratis Sinopoulos eşlik edecek. Rameau ve Kuşlar “Barok Türküleri” adlı konserde AASSM Senfoni Orkestrası yaylıları da yer alacak, böylece müzikal bir füzyon ortaya çıkacak.

Orta Asya turnesinin Türkiye ayağındaki ilk konseri için büyük bir heyecan içinde olduğunu belirten Goodale, “Türk klasik ve geleneksel müziklerini İzmirli dinleyicilerle paylaşmanın mutluluğu içindeyiz” dedi. Sanatçı, konser serisine Türkmenistan ve Özbekistan ile devam edecek. Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queiros da muhteşem bir müzik şölenine ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek, İzmirlileri konsere davet etti.
 
9 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek konserin biletleri kultursanat.izmir.bel.tr adresinden, AASSM, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve Konak Vapur İskelesi gişelerinden temin edilebilir. Konser günü AASSM gişesi saat 20.00’ye kadar açık olacak.