Özgür Özel’den Lütfü Savaş açıklaması

CHP lideri Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı tartışmaları hakkında "Hatay için önümüzde 36 saat var, Lütfü Bey ile oturup konuşacağız ve doğru bir Hatay alternatifi üreteceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, günlerdir adaylığı tartışılan Lütfü Savaş ile görüşmesinden dakikalar önce Hatay’daki adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. NOW TV’de soruları yanıtlayan Özel “Doğru bir Hatay alternatifi üreteceğiz” mesajı verdi. Sözcü’de yer alan habere göre CHP tarafından tekrar aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığından vazgeçilip geçilmediğine yönelik soru üzerine Özel, şunları söyledi: 

– Hatay’da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Bazı yerde bir, bazı yerde iki anket yaptık, Hatay’da beş anket yaptık. ‘Çok anket yaptık, Lütfü Savaş’ı aşan bir alternatif geliştiremedik’ dedim. Adana ve Mersin adaylarını belirlerken, Hatay’ı atamamak zafiyet yaratacaktı, atadık. Ölçmelere devam ettik. Hatay’a gittiğimde ‘Vatandaşın sesini duyduk’ dedim. ‘Yeni anketler yapacağız’ dedim. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anket yaptık. Cumartesi günü gece anket geldi. Lütfü Bey’i aradık, ulaşamadık. Dün sabah görüşemedik. Bugün birazdan Sayın Lütfü Savaş ile konuşacağım, elimdeki anketi Lütfü Bey ile paylaşacağım.”

Özel, bu ankette hangi sonuca ulaşıldığı sorusunu, şöyle yanıtladı: 

“Anket, Lütfü Bey’in desteği ve onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz zaman seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor. O yüzden Lütfü Bey ile de anketi değerlendirerek, diğer partilerle de değerlendirerek bir Hatay ittifakına ihtiyaç var. Hatay ittifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı’nın adayı şans yakalayacak. Cumhur İttifakı adayının şans yakalamamasının yolu bir Hatay ittifakı kurmak. Biz Hatay ittifakı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bunun için de 36 saat var önümüzde. Bu sürede Hatay’daki soruna en doğru cevabı vereceğim.”