Boris Johnson gizlice evlendi

Başbakan Boris Johnson, Britanyalıları “şoke” etti ve üçüncü kez dünya evine girdi. 2019 yılından bu yana nişanlısı olan ve geçen sene de bir erkek evlat sahibi olduğu Carrie Symonds ile “gizlice” evlendi. Son dakikaya kadar duyurulmayan nikâh töreni, Covid-19 tedbirleri yüzünden 30 kişi ile sınırlı tutuldu. İlk kez bir başbakan görevdeyken evlendi. (Gözde Sapanlı)

Nikâhın kıyıldığı katedraldeki görevliler, düğünden bir gün öncesine kadar evlenecek kişilerin isimlerinin açıklanmadığını, törenin büyük bir gizlilik içinde yapıldığını bildirdi. Kıyılan nikâhın ardından, geniş katılımlı düğünün 2022 yılının temmuz ayında yapılacağı duyuruldu.

Başbakan’ın, üçüncü kez dünyaevine girdiği eşi Carrie Symonds, iktidar partisi “Conservative”lerin iletişim direktörlüğü görevini yürütürken Boris Johnson ile tanışmıştı. O günlerde Londra Belediye Başkanı olan Johnson, dört çocuğunun annesi ikinci eşi ile evliydi. Çift, 2018 yılında ortak açıklama yaparak boşanma kararı aldıklarını açıklamışlardı.

Boris Johnson, 2019 Aralık ayındaki genel seçimlerden “seçilmiş başbakan” olarak çıktıktan sonra, başbakanlık konutuna nişanlısı Carrie Symonds ile birlikte taşınmıştı.

2020 Mart ayında başlayan pandemi sürecinde, Boris Johnson’ın nisan ayında Covid-19 yüzünden hastaneye yatırılması, ağır vaka olarak hastanede 3 hafta geçirmesi tüm ülke tarafından endişeyle izlenmiş, taburcu olduğu hafta nişanlısı Carrie Symonds ile ortak çocukları dünyaya gelmiş ve akabinde de ikinci eşiyle süren boşanma davası sonuçlanmış ve 4 çocuğu olan eski eşe 4 milyon sterlin tazminat ödeyerek boşanmıştı.

Tüm bu çalkantılı olayların yaşandığı günlerin bir benzerini yine yaşayan Boris Johnson bu sefer mutluluğu yakalamış görünüyor.

HAKKINDAKİ RAPORUN AÇIKLANDIĞI HAFTA EVLENDİ

Hakkında açılan soruşturmaların sonuçlandığı, yeni iddiaların da ortaya atıldığı hafta, süpriz bir haberle basına yansıyan evlilik töreni ülke gündeminin birinci sırasında yer aldı. Johnson, tıpkı geçen sene hayati üç meseleyi aynı hafta içinde neticelendirmesi gibi, geçen hafta da hem hakkındaki “usulsüzlük” iddialarından aklandı, hem eski başdanışmanının zehir zemberek suçlamalarına maruz kaldı, hem de beşinci çocuğunun annesi ile dünya evine girdi.

Başbakanlık konutunun tadilat masraflarının Muhafazakâr Parti’ye “bağışta” bulunan biri tarafından karşılandığının “Electorial Commission” tarafından resmi olarak açıklanması Boris Johnson’ın “etik kodu” kırmadığını ortaya koymuş, ancak “akılsız” davrandığı belirtilerek, bir nevi “kulağı çekilmişti”.

Eski başdanışman Dominic Cummings’in milletvekillerine verdiği ifadenin ardından, bağımsız araştırmanın hazırlayacağı raporun da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Eğer Cummings’in suçlamaları neticesinde de “etik kodu” kırmadığına kanaat getirilirse, Boris Johnson, kişisel itibarı açısından büyük bir zafer elde etmiş olacak.

Ayrıca, Johnson çiftinin evliliği, Birleşik Krallık’ta yaklaşık iki asırdır ilk kez bir başbakanın görevdeyken dünya evine girmesiyle de önem arz ediyor.