Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

“Turkish Petfood yeni pazarlara yol açacak”

Okuma Süresi: 2 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (EHBYTMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, UR-GE projesi ‘Turkish Petfood’ ile yeni ve hedef pazarlara yol açacak eğitim, danışmanlık, tanıtım, pazarlama ve heyet faaliyetlerine başlamayı hedeflediklerini söyledi.
“Turkish Petfood yeni pazarlara yol açacak”
Paylaş:
Birliğin 2024 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Birlik ayrıca, 2024 yılında gerçekleştirdiği 965 milyon dolarlık ihracatın yüzde 64’üne imza atarak, Türkiye’ye 2024 yılında 618 milyon dolar döviz kazandıran 7 alt sektördeki 20 üyesi için “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” de düzenledi.

Genel Kurulda konuşan Birlik Başkanı Öztürk, Ege, İstanbul, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Orta Anadolu ve Karadeniz Birlikleri olarak güçlerini birleştirerek sektörün tanıtımını ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, “Türkiye Gıda İhracatçıları markamız çatısı altında Worldfood İstanbul, Gulfood, Foodex Japan, Singapur FHA fuarlarında sektörlerimizin tanıtımı için info-stant açtık. Önümüzdeki dönemde Summer Fancy Food Show fuarına katılım sağlayacağız.  Ayrıca Gıda Birlikleri olarak dünyanın önemli gıda fuarlarına milli katılım organize ediyoruz. Foodex Japan, Summer Fancy Food Show, Biofach Nürnberg, Natural Products Expo West ve Çin İthalat fuarlarının milli katılımlarını başarı ile yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Üye firmaların ihracatını arttırmak, büyümelerini sağlamak amacıyla 2 adet devlet destekli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Öztürk, “Hububat Ur-Ge projemizde; İhracat Pazarlaması, Kurum Kültürü ve Kurumsallaşma, Dijital Pazarlama eğitimlerini katılımcı üyelerimizle gerçekleştirdik. Şimdi de birebir firmalarımıza özel uzun dönemli verilecek İhracat Pazarlaması ve Kalite Yönetim Sistemleri danışmanlıklarını faaliyete geçirdik.  Birliğimizin bir diğer UR-GE projesi ise kedi köpek mamalarına özel ‘Turkish Petfood’ oldu. Projemiz Bakanlık tarafından onaylandı ve İhtiyaç Analizi aşamasına geçildi. Bu aşamadan çıkacak veriler doğrultusunda kümemizin gelişimine destek sağlayacak, yeni ve hedef pazarlara yol açacak eğitim, danışmanlık, tanıtım, pazarlama ve heyet faaliyetlerine başlamak en önemli hedeflerimizden biri” dedi. 

Bu dönem faaliyetlerine ticaret heyetini de eklediklerini kaydeden Öztürk, “20-23 Nisan tarihlerinde Suudi Arabistan’a yönelik düzenleyeceğimiz Ticaret Heyeti ile üyelerimizi direk alıcı firmalarla buluşturup, Suudi Arabistan pazarı hakkında bilgi almalarını sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde de heyetlerimize devam etmeyi planlıyor, katılımlarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.