İzmir’in Menderes, Seferihisar ve Gaziemir ilçelerinde etkili olan yangınlar, fırtınanın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangınlara çok sayıda itfaiye ekibi, iş makineleri ve tankerle müdahale ediliyor. Yangınlarla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemiş Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangınlarla ilgili şunları söyledi:
"Bugün bizim için çok zor bir gün, güzel İzmir'imizin dört bir yanında çıkan birçok yangınla aynı anda mücadele ediyoruz. İlgili kurumlarla iş birliği içerisinde İtfaiyemiz, iş makineleri, tankerler ve tüm saha personelimiz ile teyakkuz hâlindeyiz. Ekiplerimiz başta Menderes, Seferihisar ve Gaziemir olmak üzere fırtınanın da etkisiyle büyüyen tüm yangınlara var güçleriyle müdahale ediyorlar. Ne yazık ki ormanlarımızı küle çeviren yangınların çok büyük bölümü insan eliyle çıkıyor. Küçük bir ihmal koca bir ormanı, içinde yaşayan binlerce canlıyı ve evlerimizi yakmaya yetiyor. Lütfen artık çok dikkatli olalım. Özellikle sıcak havalarda yangına sebep olabilecek her türlü faaliyetten uzak duralım."
Tugay'dan İzmir'deki yangınlarla ilgili açıklama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'in aynı anda birçok noktasında meydana gelen yangınlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Paylaş: