ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya ve Venezuela lideri Nicolas Maduro ile eşi Cilia Flores'e yönelik yasadışı operasyonları izlediği Florida'daki Mar-A-Lago'da operasyonlara dair basın açıklaması gerçekleştirdi.
Trump, "Bu, 2. Dünya Savaşı’ndan beri insanların şahit olmadığı bir saldırıydı. Bu, Amerikan tarihindeki askeri güç ve kapasitesinin en çarpıcı, etkili en güçlü gösterilerindendi. Venezuela'yı yöneten biz olacağız. Güvenli, düzgün ve sağduyulu bir geçiş yapana kadar ülkeyi biz yöneteceğiz. Dünyadaki en büyük şirketler de olan Amerikan petrol şirketlerimizi devreye sokacağız. Milyarlarca dolar harcayacaklar, ciddi biçimde bozulmuş petrol altyapısını düzeltecekler ve ülke için para kazanmaya başlayacaklar. Bunu yapacağız. Venezuela'da seçimi yine başka birinin ele geçirmesi riskine giremeyiz" dedi.
Trump'tan "Venezuela'yı biz yöneteceğiz" açıklaması
Trump, Florida'daki Mar-A-Lago'dan Venezuela lideri Nicolas Maduro ve Cilia Flores'e yönelik operasyonlara dair basın açıklaması düzenledi.
Paylaş: