.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

TELE1'e 5 gün ekran karartma cezası verildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
RTÜK, TELE1'e 5 gün karartma cezası verdi. RTÜK'ün CHP'li üyesi Tuncay Keser, Sözcü TV ve Halk TV'nin ardından TELE1'in de lisans iptali kıskacına girdiğini söyledi.
TELE1'e 5 gün ekran karartma cezası verildi
Paylaş:
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1'e 5 gün karartma cezası verdi.

TELE1'e bir yıl içerisinde ceza verilmesi halinde lisans iptali gündeme gelecek.

Kanala verilen para cezasının gerekçesi olarak, Merdan Yanardağ’ın "4 Soru 4 Yanıt" programında kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi.

Yanardağ'ın FETÖ’ye ilişkin “siyasal İslamcı örgütlenme” tanımlamasıyla “İslam inancı/darbe bağlantısı” kurmaya “…15 Temmuz’da kutlanacak bir an görmüyorum… İktidar Türkiye'yi bir darbeye sürükledi. Sonra o darbeyi ne güzel bastırdık diye bize bayram yaptırmaya çalışıyor” ifadesiyle “Demokrasi ve Millî Birlik Günü”nü değersizleştirmeye çalıştığı, bu durumun halkı kin ve düşmanlığa tahrik edebileceği" gerekçesiyle, 5 gün yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verildi.