İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İZBETON A.Ş. soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşması Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görüldü. Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve Heval Savaş Kaya’nın da aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık, suçlamaları reddedip tahliye talebinde bulundu.
Dün yapılan 2’nci oturumda ise tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi ve sanıklar beraat talebinde bulundu. Bugün devam eden 3’üncü oturumda tutuksuz sanıkların ifadeleri alınmaya devam edecek, ardından şikayetçi beyanları ve avukat savunmaları dinlendi.
Savcı, Tunç Soyer'in tutukluluğunun devamını isterken üç sanık hakkında tahliye talep etti.
Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve Heval Savaş Kaya'nın da aralarında olduğu 11'i tutuklu 65 kişi hakkında ise 'İştirak halinde ve zincirleme şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık', 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık', 'Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' ve bu suçlara teşebbüs suçlarından 3'er yıldan 45'er yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Savcı, Tunç Soyer'in tutukluluğunun devamını istedi
İzmir 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İZBETON A.Ş. davasında, tutuklu sanıklar suçlamaları reddederken, tutuksuz sanıkların savunmaları devam ediyor.
Paylaş: