İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 130 kişinin gözaltına alınmasının ardından İzmir’e giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşmesinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel, hakkında düzenlenen fezleke ve Leman Dergisi karikatürüne ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik “Milyonların gördüğü hakareti rezilliği sen göremiyorsan sorunu başkasında değil kendinde ara. Özgür git bir göz doktoruna görün” sözlerine yanıt verdi.
Yapılan operasyona değinen Özel, “Hiçbir yerel yöneticimiz , yargılanmaktan ve hesap vermekten muaf değil. Yeter ki yargılama adil olsun, kamu görevlileri suç sayılacak yöntemlerle bu davayı ilerletmeye çalışmasınlar. Geçtiğimiz 100 günlük pratikte İstanbul’da gördüklerimiz bizi endişelendiriyor. Ve burada inanılmaz şişirilmiş rakamlarla... Bir şirketten bahsediyorsunuz, o şirkette yöneticilik yapmış herkes gözaltında. Siz şirketin tüm yönetim kurulu üyelerini gözaltına alamazsınız. Çok sayıda kişinin gözaltında olduğu devasa bir operasyon görüntüsü verilmek isteniyor. Bunun bir an önce sonlanmasını, yargılanacak olanların tutuksuz yargılanmasını bekliyoruz. En sonunda bütün kamuoyunu ikna edecek, bütün somut delilleri ortaya koyacak şekilde bir suç varsa suçu işleyen zaten cezasını çeker. Ama bir suç varlığını bütün herkesin üzerine örtmek ve herkesi zan altında bırakmak değil, en hızlı ve adil yargılamanın tercih edilmesini bekliyoruz” dedi.
AKP'fli isimlerin ‘şikayetçi olan içinizden biri’ ifadelerine de yanıt veren Özel, şu ifadeleri kullandı:
"2023 yılının Temmuz ayında başlatılmış bir soruşturmadan bahsediliyor. Buradan dosya istendiğinde elbet evrak gelecek. Burada kesinlikle kötü bir niyet olmadığı gibi CHP’lilerin birbirini şikayet etmesi mümkün değil. Bu, AK Parti’nin dünya kadar kötülüğü organize edip sonra da sütten çıkmış ak kaşık gibi davranması… Ne yapılmaya çalışıldığı hakkında İzmirliler bizden daha çok farkında. Bu yüzden de AK Parti İzmir’de bir türlü bir şey olamıyor. Olamayacak da. Çünkü bu yaklaşım İzmirli’nin vicdanın zedeliyor. Bu yüzden AK Parti İzmir’de hiçbir şey olmaz. Bize Sivas’ın ötesinde yoksunuz diye dalga geçenler Ege’de yok. Dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye hakkında fezleke sunulmasını da değerlendiren CHP Lideri Özel, “O rutin. Biz alışığız. Biz millete güvenerek siyaset yapıyoruz. Birileri de yargı sopasına güvenerek bizi sindirmeye çalışıyor. Dokunulmazlığı kaldıracak, yargılayacak... Bir ben kaldım, beni de atsın hapse. Sonra ne olacak, ‘Ben kazandım’ mı diyecek? Yani kendisini yenebilecek rakiplerine bu şekilde saldır, saldır, saldır! Demirden korksaydık, trene binmezdik. Bunlar bize vız gelir, tırıs gider."
Özgür Özel'den 'dokunulmazlık' resti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hakkında hazırlanan dokunulmazlık dosyasının TBMM'ye sunulmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Paylaş: