.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Mükremin Gezgin'in hesabına Türkiye'den erişim engeli

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şikayeti sonrası dava açılan sosyal medya fenomeni Mükremin Gezgin, beraat etmesine rağmen Instagram hesabına Türkiye’den erişim engeli getirildi.
Mükremin Gezgin'in hesabına Türkiye'den erişim engeli
Paylaş:
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şikâyeti üzerine sosyal medya fenomeni Mükremin Gezgin’in Instagram hesabına Türkiye’den erişim engeli getirildi. Bakanlık, Gezgin’in erkek çocuklara “Ben kadınım değil mi?” diye sorduğu videolar nedeniyle suç duyurusunda bulunmuş, söz konusu paylaşımların “hayasızca hareket” ve “müstehcenlik” içerdiği iddiasıyla yargıya başvurmuştu.

Gezgin hakkında “müstehcen yayınların yayılmasına aracılık etmek” suçlamasıyla kamu davası açıldı ve 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mahkemede savunma yapan Gezgin, suçlamaları reddederek, “Kendimi kadın olarak hissediyorum ve bunu söylediğimde iyi hissediyorum. Görüntüler özel olarak çekilmedi, üzerimdeki kıyafet her zaman giydiğim kıyafettir. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, yapılan yargılama sonucunda mahkeme, Gezgin’in beraatine hükmetti. Ancak beraat kararının ardından Gezgin’in Instagram hesabına Türkiye’den erişim engeli getirildi.