.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Kılıçdaroğlu’ndan Üsküdar tepkisi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Üsküdar’da seçim öncesi 4 CHP’li meclis üyesinin AKP’ye geçmesine Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi.
Kılıçdaroğlu’ndan Üsküdar tepkisi
Paylaş:
Üsküdar Belediyesi Başkanvekilliği seçimlerinin öncesi transferler dikkat çekti. 5 Eylül’de yapılacak seçim öncesi CHP’den istifa eden 4 meclis üyesi AKP’ye geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada transferlere tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Bir zamanlar bu iktidarın dilinden “millet iradesi” düşmezdi.

Üsküdar’da ve Yüreğir’de yaşananlara bakıyorum: Mahkemeler, soruşturmalar, gözaltılar, meclis üyesi transferleri…

Soruyorum: Millet iradesi yalnızca halk sizi seçtiğinde mi kutsal? Buradan bütün Cumhuriyet Halk

Partililere sesleniyorum: Birbirinize sahip çıkın. Kimse bu baskılar karşısında kendisini yalnız hissetmesin.

Korkmayacağız, dağılmayacağız, birbirimizi yalnız bırakmayacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri milletin oylarıyla kazanılmıştır. Milletin verdiği emaneti masa başı oyunlarıyla kimseye teslim etmeyeceğiz.

Bir belediye başkanlığı uğruna iktidarın gücünü insanların üzerine sürmekten vazgeçin. Sandıkta alamadığınız belediyeleri tek tek bu yöntemlerle mi alacaksınız? Bir belediyeyi daha almak için memleketi bu hâle getirmeye, hukuku, ahlakı ayaklar altına almaya değer mi? Cumhuriyet Halk Partisi’ni korkutarak, parçalayarak asla teslim alamazsınız.