Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimler hakkında yürütülen soruşturma sürüyor.
Polis ekiplerince 15 Ağustos'ta gözaltına alınan, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'in de bulunduğu kişiler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
Adliyede, gözaltındakilerin ifadesini almak üzere 11 savcı görevlendirildi.
Saat 17.00 sıralarında tamamlanan ifade işlemleri sonrasında aralarında Güney'in de olduğu 20 kişi tutuklama, 24 kişi ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
Gözaltındakilerin nöbetçi hakimlikteki işlemlerinin başlaması bekleniyor.
İnan Güney ve 19 kişi hakkında tutuklama talebi
İBB'ye yönelik soruşturmalarda gözaltına alınan ve aralarında CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de olduğu 45 kişi Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.
Paylaş: