.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Göztepe’ye erken uyarı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Göztepe’ye erken uyarı
Göztepe’ye erken uyarı
Paylaş:
Süper Lig’de ilk yarıyı Beşiktaş’ı bile 3 puan geride bırakarak 4.sırada bitirince, Göztepeli taraftarlar yine 57 yıl önceki efsane takımlarının gerçekleştirdiği Avrupa Kupalarına katılma umudunun yenileneceği gibi bir hedef belirlemiş, coşkuyla hayale kapılmıştı.
Ama ikinci devrenin başlangıcındaki iki maçta beklenen futbolundan uzak kaldı, puanlar yitirdi. Karagümrük karşılaşması güçlükle kazanıldı, Gürsel Aksel Stadı’nda taraftarın büyük desteğine rağmen Kayserispor maçı golsüz eşitlikle tamamlandı. Hücum hattındaki beceriksizlik ve pozisyon üretememe sıkıntısı açıkça gözlendi, savunma ve kaleci başarısı olmasa maç kaydedilebilirdi bile. Şimdi geçen yılki tökezlenmenin yaşanmaması için çok dikkatli davranmak gerek. Hatırlanacağı üzere, Göztepe yine ligin ilk yarısını zirve mücadelesi yaparak geçirdikten sonra, başarısızlık grafiği çizerek tehlikeli bölgeye yaklaşır gibi olmuştu.
Ligde ilk bölümdeki başarıların devam etmeme tehlikesi, takımla, kadroyla çok oynanması ile ilgili görünüyor. Bir futbol pazarlama şirket i olan, Danimarkalı başkan Rasmus Ankersenin sahibi olduğu Sport Republic, iyi fiyat bulduğu takdirde Göztepe’deki futbolcuları randımanı ne olursa olsun satmaktan veya kiralamaktan kaçınmıyor.
Gol Kralı Romulo gönderildi, Rhaldney, Göztepe’nin bu hafta oynayacağı Beşiktaş’a satıldı, Juan için de bazı kulüplerle pazarlığın sürdüğü haberleri geliyor. Ama yeni transferlerden henüz randıman alınabilmiş değil.
Bulgar teknik direktör Stanimir Stoilovun transferini ısrarla istediği vatandaşı Krastev, Kayserispor önünde etkisizdi, dileriz önümüzdeki maçlarda yeteneğini gösterip katkı yapar. Göztepe’de gol kısırlığı had safhada. Brezilyalılar Guilherme Luiz ile Santos henüz bekleneni veremedi. Bereket, kaleci ve savunma harika, takımı ayakta tutuyor. Geçen sezon hatalı goller yediği için sezon sonunda satılması bile gündeme gelen Hırvat kaleci Vis, bu sezon yaptığı harika kurtarışlarla Türkiye’nin en iyi kalecisi unvanıyla alkışlanıyor. Heliton ve Bokele defans göbekli adeta geçilmez kale.
Taha ve Arda Okan da çok başarılı. Göztepe bunların sayesinde Avrupa’nın en az gol yiyen takımları arasında. Umuyorum Heliton gibi bir süper adama yüklü bir transfer teklifi gelmez. Göztepe’nin bu hafta İzmir’de 3- 0 mağlup ettiği Beşiktaş ile Dolmabahçe’de çok kritik bir rövanş maçı var. Sergen Yalçın göreve geldikten sonra maç kaybetmeyen Beşiktaş, Göztepe’yi yenerek 4.sıraya çıkmak isteyecektir. Bu maçtan alınacak iyi bir sonuç da Göztepe’nin ligdeki mükemmel yerini korumasını sağlayacaktır.
Göztepe yönetiminin taraftarlarla ilişkiyi güçlendirmesi gerekir. Bu beraberlik ligde moral kaynağı olacak ve başarıları devam ettirecektir.