Değerli okurlarım,
Bu hafta yazıma sizlere bir haberi daha vererek başlamak istiyorum. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim üzere 6 yıl önce başladığımız ve verdiğimiz hizmetlerin ücretsiz olduğu Konak Engelsiz Yaşam Köyümüzde, otizm, down sendromu, özel öğrenme güçlüğü, zihinsel ve bedensel engele sahip olan özel gereksinimli bireyler ile çalışmalarımıza çok şükür ki başarıyla devam ediyoruz. Aile ve çocuklarımıza sunduğumuz eğitim hizmetlerimize ilave olarak hem çocuklarımıza hem de ailelerimize yönelik sanat eğitimi ve sanat workshopları düzenlemek üzere hazırlıklarımız tamamlandı. Ailelerimizin, çocuklarını eğitim saatleri içerisinde eğitimcilerine teslim ettikten sonra hali hazırda yoğun geçen hayat akışına kısa bir mola verip biraz da kendilerine vakit ayırabilmelerini, hobi edinebilmelerini ve diğer ebeveynlerle iletişim kurup duygularını paylaşabilecekleri zamanı onlara yaratmak bizim için çok değerliydi. Çok şükür ki bunu hayata geçirebilmeyi sağladık. Ailelerin kendilerine ait olan bu zaman diliminde çeşitli sanat etkinlikleriyle, emeklerinin karşılığı olarak somut olarak ürün oluşturabilmelerine ve sanatla keyifli anılar oluşturabilmelerine vesile olacağız. Öğrencilerimizin de bireysel eğitimlerinin ardından, dinlenebilecekleri, hobi edinebilecekleri ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri sanat etkinlik zamanları ile öğrencilerimizi de desteklemeyi hedefliyoruz.
Az önce de bahsettiğim üzere özel gereksinimli evlatlarımızın ailelerinin yoğun hayat akışına mola verebilmelerini vakıf olarak sağlıyoruz ancak her zaman desteklediğim ve özel gereksinimli evlatlarımızın ailelerinin en büyük endişesi olan çok önemli bir konu var
Ki "Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak" sorusu. Ailelerin bu sorusuna istinaden vakıf olarak nihai hedefimiz, engelli bireylerin yalnız kaldıklarında yaşamlarını sevgi dolu ve kaliteli bir ortamda sürdürebilecekleri bir yaşam kurmaları için bir yaşam alanı oluşturmaktır. Bu ihtiyaca karşılık vermek üzere "ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BAKIM KÖYLERİ" kurmak ve kontrollü bir şekilde devamlılığını sağlamaktır. Vakfımızın en önemli ve son projesi olan "Engelsiz Bakım Köyleri" oluşturmak, sürdürülebilir olmasını sağlamak ve bu proje örneğini 81 ilde yaygınlaştırmaktır.
Nihai hedefimiz olan bu önemli konu hakkında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte önemli olan bu konuyu partiler ve siyaset üstü görüyor ve iş birliğine açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Devletimizin, bize emanet olan özel gereksinimli bireylere ve ailelerine layığınca sahip çıkacağına inancımızla, destek bekliyoruz.
Engellilere ilgi gösterelim
Engellilere ilgi gösterelim
Paylaş: