MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik paylaşımları sonrası tutuklanan emekli Albay Orkun Özeller hakkında tahliye kararı verildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, emekli Albay Orkun Özeller ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada savcı, Özeller’in “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan beraat etmesi, “kamu görevlisine hakaret” suçundan ise cezalandırılmasını ancak tutukluluk süresi göz önünde bulunarak tahliye edilmesi yönünde mütalaa verdi.
Mahkeme heyeti açıkladığı kararda Özeller’in "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatine, "kamu personeline hakaret" suçundan ise adli para cezasına ve tahliyesine karar verdi. Hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.
Emekli albay Orkun Özeller hakkında tahliye kararı
MHP lideri Bahçeli’ye yönelik paylaşımları ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanan emekli albay Orkun Özeller, ilk kez hakim karşısına çıktı.
Paylaş: