.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Bakanlık katile verilen haksız tahrik indirimi için harekete geçti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
İzmir'de cinsel ilişki teklifini reddettiği için öldürülen Ceyda Yüksel'in katiline uygulanan haksız tahrik indirimi kararına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı itiraz etti.
Bakanlık katile verilen haksız tahrik indirimi için harekete geçti
Paylaş:
İzmir'de yaşayan 28 yaşındaki Ceyda Yüksel, sosyal medyada tanıştığı kişinin evinde ölü bulundu. Ev sahibi Serkan Dindar, "Ceyda ile alkol aldıktan sonra eve geldik. Olaya ilişkin hiçbir şey hatırlamıyorum." dedi. Ancak saldırganın kadını cinsel birliktelik teklifini reddetiği için öldürdüğü ortaya çıktı.

"Kasten öldürme" suçundan 24 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanık için "haksız tahrik indirimi" uygulandı ve ceza 18 yıla indirildi. Gerekçeli kararda ise suçu tahrik altında işlediği, kapıldığı elem ve öfkenin niteliği ile boyutunun da dikkate alındığı belirtildi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi de yerel mahkemenin çok tartışılan kararını onadı. Sanık hakkında verilen haksız tahrik indiriminde isabetsizlik görülmediğine kanaat getirdi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tepki çeken karar sonrası harekete geçti. Bakanlık dosyanın yeniden ele alınması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.