Jimmy Key’in sürdürülebilir ürün oranı yüzde 33,15

Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, 2023 yılında modal ve liyosel elyaflarda yüzde 16,66, ketende yüzde 16,49 ile toplamda sürdürülebilir ürünlerinin yüzde 33,15 olduğunu açıkladı.

Jimmy Key, Key for Life programı ile doğaya, çevreye ve topluma faydalı süreçlerle, her gün gelişirken, çevreye duyarlı adımlar atmaya da devam ediyor.  Moda endüstrisinin iklim değişikliğine olumsuz etkilerinin olduğunu bilen Jimmy Key, bu doğrultuda üretim süreçlerinden, ürün kalitelerine kadar iyileştirmeler yapıyor ve bu çalışmalarını her geçen yıl artırıyor.

Jimmy Key, Key for Life ürünleriyle %100 doğada çözünen, gübreleşen, çevreye duyarlı hammaddeler kullanmaya özen gösterirken, Tencel TM ile yaptığı iş birliğiyle nitelikli elyaflardan üretilen Comfymood Koleksiyonu tüketici tarafında oldukça yoğun ilgi görüyor. Koleksiyonda Tencel TM elyaflardan üretilen kumaşların kalitesi ve zamansız stillerle uzun ömürlü kullanım avantajı öne çıkıyor.

 

Geri dönüşüm ve ileri dönüşümü destekleyen iş birlikleri sürüyor.

Key for Life programıyla bu alandaki farkındalığın sektörel ve tüketici bazında gelişmesini hedefleyen Jimmy Key, bilinçli üretim ve tüketimi tüm süreçlerinde destekliyor. Nivogo ile yaptığı iş birliğiyle hasarlı ürünlere ikinci bir şans kazandırarak döngüsel ekonomiye ve çevre korumaya da katkıda bulunan Jimmy Key, “Hayata Döndür” projesinde yer almak için hazırlıklarına devam ediyor.

Jimmy Key, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, LogD iş birliğiyle 2023 yılında yeni mağazalarını yeşil lojistik anlayışıyla açarak onlarca ağacın kesilmesinin önüne geçti. Tüm lojistik süreçlerinde karton koli kullanımını sonlandırarak, yeniden kullanılabilen, katlanabilir, çevreci plastik koli kullanımını uygulamaya alarak karbon ayak izinde önemli bir tasarruf sağlıyor.

Bu yıl 13.’sü gerçekleşen Jimmy Key Universail Yelken Yarışlarının ana sponsorluğunu sahiplenerek yelken sporunun yaygınlaşmasına ve su sporlarına ilgisi ve yeteneği olan üniversiteli gençlerin deneyim kazanmasına olanak tanıyan Jimmy Key, öğrencileri her yıl Nisan ayında Urla İskele’de bir araya getirerek sosyal bağlarının da güçlenmesine katkıda bulunuyor.

 

2023 yılında yeşil lojistiğin öncüsü oldu.

Her yıl, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü de unutmayan ve çevre sağlığı için program ve projelerine devam eden Jimmy Key, 2023 yılı Dünya Çevre Günü’nde İzmir Güney Deltası Atık Dönüşüm Etkinliği gerçekleştirerek bölgedeki flamingoları korumak için çalışma başlattı. Gönüllü şirket çalışanlarıyla birlikte gerçekleşen bu etklinlik, bu yıl da yine İzmir Büyükşehir Belediye’sine bağlı İzdoğa iş birliği ile gerçekleşiyor.

2023 yılında Genç Yetenek Programları ile 11 lise ve 9 üniversite öğrencisi meslek stajlarını gerçekleştirirken, Jimmy Key çalışanlarının çocuklarına sağladığı eğitim yardımı ile 61 öğrenciyi destekledi. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın “Eğitime Pedalla” etkinliğinin ana sponsoru oldu.

Yaptığı tüm çalışmalarını sürdürülebilirlik ve iklim kriziyle mücadele etmek hedefiyle devam ettiren Jimmy Key, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Tüm süreçlerde çevreyi, doğayı ve toplumu koruyoruz

Stratejilerini Paris Anlaşması’nın gereklilikleri çerçevesinde planladıklarını belirten Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, “Sürdürülebilirlik, tekstil ve moda sektörü için oldukça değerli bir konumda. Tekstil ürünlerinin doğal lifler ve ham maddelerle üretilmesi, kullanım ömrünün daha uzun olması ve geri dönüşümünün sağlanabilmesi sürdürülebilirlik açısından çok önemli. Sürdürülebilir nitelikli ürünlerimizde daha az su ve daha enerji kullanılan üretim süreçlerimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Perakende operasyonunun değdiği tüm süreçlerde çevreyi, doğayı ve toplumu koruyan, saygı duyan bir tutumda olma sorumluluğumuz var. Moda endüstrisinin küresel olumsuz etkilerde ilk sıralarda yer aldığını biliyoruz. Tasarımdan tedariğe, lojistikten mağazacılığa kadar tüm süreçlerimizi çevreci bir bilinçle yürütüyoruz. Bu vizyonla sürdürülebilirlik üzerine tüm çalışmalarımızı bir araya getirdiğimiz ve süreçlerini raporladığımız Key For Life programını kurduk.

2023 yılındaki toplam sürdürülebilir ürünlerin oranı yüzde. 33,15

Key for Life kategorisinde daha az su ve daha az enerji kullanılarak üretilen, doğal elyaflı, zamansız ve uzun ömürlü stiller yer alıyor. Sunduğumuz koleksiyonlarda ürün kalitesini kriterlerimizin en başına koyuyoruz. Ürünlerimizin uzun ömürlü olmasına, tasarımların trend olduğu kadar zamansız da olmasına özen gösteriyoruz. Sürdürülebilir doğal elyafların kullanım yoğunluğuna tüm temalarımızda dikkat ediyoruz. Ürün kalitesini, sürdürülebilir ürün niteliğini bir katma değer olarak fiyatlarımıza yansıtmıyor, aksine bu değerlerin erişilebilir olması için fiyat politikamızı tüketici haklarını gözeterek belirliyoruz. Key For Life kategorisinde kullandığımız %100 keten kumaşlar doğal ve sürdürülebilir olarak, yapay sulama yapılmamış ve genetiğiyle oynanmamış tohumlarla üretiliyor. 2023 rakamlarımızda toplam sürdürülebilir ürünümüz yüzde. 33,15. Bu oranın yüzde 16,49’unu keten, yüzde 16,66’sını modal/liyosel elyaflı ürünlerimiz oluşturuyor.” dedi.

 

3 boyutlu tasarım yazılımları kullanılarak hammadde kullanımı azaltılıyor

Jimmy Key’in daha güzel bir gelecek için sürdürülebilirliği odağına aldığını da sözlerine ekleyen Ünlütürk, “Doğaya ve insana duyduğumuz saygıyı tüm koleksiyonlarımıza ve süreçlerimize yansıtıyor, sorumlu üretim anlayışıyla hayallerimizi tasarlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaratıcı, kaliteli ve mükemmel müşteri deneyimi odağındaki moda anlayışını sürekli geliştirip sürdürüyoruz. 114 kadın yöneticimiz, 440 kadın çalışanımız ve toplamda 556 kişilik ekibimizle inovatif hammadde ve üretim tekniklerini süreçlerimize dahil ediyoruz. Dijital dönüşümü sürdürülebilirlik dönüşümünden ayrı düşünemeyeceğimize inanıyor ve tasarımda 3 boyutlu tasarım yazılımları kullanarak hammadde kullanımımızı azaltıyoruz.  Tasarımlarımızı müşterilerimize en kısa zamanda sunabilmek için üstün görüntü kalitesine sahip, 360 derece imaj programlarından yararlanıyoruz. Moda endüstrisinin döngüsel ekonomi modellerini benimseyerek değerli doğal kaynaklarımızı korumak adına etki yaratan uygulamaları hayata geçiriyor ve sektörümüze ilham veren öncü bir marka olma hedefiyle çalışıyoruz. Tüm süreçlerimizde etik ürün tedarik etmenin yanı sıra, yaşam boyu sürdürülebilirlik için insan kaynaklarına yatırım yapıyor ve işimizin her alanında çevre dostu uygulamalar geliştiriyoruz. Sürdürülebilirlik kuramlarına bağlı bir marka olma vizyonuyla, kullandığımız kumaşlardan üretim süreçlerimize ve bütün perakende süreçlerimize kadar doğayı ve insanı koruma perspektifiyle yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.