İkizler burcunda Venüsyen Yeniay

6 Haziran 2024 saat 15.38’de İkizler burcunda Venüs etkili bir Yeniay gerçekleşiyor. Üstelik 8.evde. Yani yine, borçlar, vergiler, krediler, finansal konular alanında. Para ve geçim sıkıntısı konuşacağız. Enflasyonun en yüksek hissedileceği Haziran ve Temmuz ayları olacağını daha önce yazmıştım. Her kesimden insanımızın maddi sıkıntıyı en fazla yaşayacağı zamanları göreceğiz maalesef. Erken emekliliğin ve yanlış ekonomik politikaların yarattığı açık, birçok yeni çeşitlilikte vergi ile kapatılmaya çalışılacak. Kredi kartlarına düzenlemelerde gelebilir. Fedakarlık Türk milletinden beklenecek. Ödenemeyen taksitler, kredi kartı borçlarını, çok konuşacağımız bir 15 gün yaşayacağız. Daha önce 200 TL üzeri banknot basılacağını beklediğimi yazmıştım.500 TL ve üzeri para basımı gerçekleşebilir. Konut alanında da beklenmeyen vergiler, ev sahibi-kiracı açısından toplumu rahatlatmayan, fedakarlık gerektiren yapılandırmalar bu süreçte gerçekleşebilir.

Terazi burcunun 22 derecesi yükseliyor. Son derecelere yaklaşan yükseleni çok sevmiyorum açıkçası. Ülke açısından ilişkiler çok önemli ve başımızı ağrıtacak agresif açıklamalar,

agresyon, askerî ve silahlı kuvvetler açısından uyumu ve tarafsızlığı tehlikeye atacak dürtüsel davranışlar görebiliriz. Kişisel olarak da ilişkilerimizde kavga yaratacak ve yara açacak davranışlara en çok dikkat etmemiz gereken bir süreçteyiz. Özellikle evlilikte, ortaklıklarda,

danışmanlık veren kişiler daha fazla dikkatli olmalı. Konu finansal durumlar, eşin, ortağın kazancı olabilir. Mars-Kiron kavuşumu öfkeyi ve ateşli, kesici aletlerini de temsil eder. Eş kaynaklı yaralanma ve cinayet haberleri alabiliriz maalesef. Tartışma yaratan durumlarda sakin olmakta çok fayda var.

İletişimin çok fazla ve hızlı olacağı bir döneme giriyoruz. Çok konuşacağız, anlatacağız, interneti fazla kullanacağız. Dinlemeyi unuttuğumuz zamanlar olabilir. Sansasyona açık bir zaman.

Dedikodu çok olabilir. Sanat camiasından şaşırtıcı, şok edici olaylar görebiliriz. Ay-Satürn karesi, duygusal çatışmaları ve cilt problemlerini gösteriyor. Özellikle anne ve kadın aile büyükleri ile çatışma potansiyeline dikkat edelim. Toplum olarak da maalesef mutsuzuz. Kadınlar özellikle kendini çok daralmış, bunalmış hissedebilir. İnternetten alışverişlerde dolandırılmaya karşı da tetikte olalım.

Yeniay haritasını Türkiye’nin doğum haritasının üzerine koyduğumuzda 12. evin aktif olduğunu görüyoruz. Hastaneler, hapishaneler, elde olmayan sebepler, psikoloji, uzak ülkeler konuları gündemimizde olabilir. Merkür’ün durumundan dolayı trafik kazalarına karşı da önlemimizi alalım. İntihar vakaları duyabiliriz. Genç kesim psikolojik bunalıma karşı ailesinden, büyüklerinden, öğretmenlerinden destek almalı.

Muhalefetten şaşırtıcı taraf değiştirmeler gelebilir. Daha öncede parti değiştirmiş kişilerin farklı partilere geçişini görebiliriz. İktidar yöneticilerinin saklanan sağlık sorunları olduğunu düşünüyorum. Bağışıklıkla ilgili sıkıntıları olabilir. Eller, kollar, ayaklar, eklemler, konuşma bozukluğu yaratacak sinirsel sorunlar. Bu kişiler fazla ilaç kullanıyor ve bunun yaratacağı problemler olabilir. Takip edenler bilir uzun zamandan beri yazıyorum bunu. Ayrıca meclisten topluma yara verecek, agresyon yaratacak kararlar çıkabilir.

İyiliğimize vesile olsun…