Özel’den Dervişoğlu’na: Canı sağ olsun

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nun “vekil transferi” eleştirilerine “İYİ Parti’nin geçmiş dönemde de oldu, anlayış gösterdim. Şimdi de ihtiyaç görüyorlar demek ki. CHP ile sertleşmekten ve restleşmekten fayda umuyorlar. Canları sağ olsun” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya’yı ziyaret etti.

Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Biraz önce AYM’nin Sayın Başkanını makamında ziyaret ettik. Ziyaretimiz aslında 23 Nisan törenleri sırasında, 25 Nisan’da yapmış oldukları davetlerine icabet edemeyeceğimi, o gün Çorlu tren kazasının son duruşması olduğunu ifade etmiştim. Ancak daha sonra kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediğimizi söylemiştim. Geçtiğimiz haftada özel kalemlerimiz arasındaki eşgüdümle bugün bu saate görüşme planlandı. Bunu şunun için söylemek isterim. İki gündür AYM çok önemli kararlar veriyor. Çok gecikmiş ama çok önemli kararlar veriyor. Bu görüşmenin bu kararlarla ilişkilendirilmesini istemem. Çünkü hoşumuza gitmeyen kararlarda ölçülü tepkiler verme sorumluluğumuz olduğu gibi olması gerektiğini düşündüğümüz kararlardan sonra da gelip sanki bir kutlama, tebrik, teşekkür gibi algılanması AYM’nin tarafsızlığına gölge düşürür” dedi.

Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine, “Canı sağ olsun Müsavat Beyin. Biz birlikte çok başarılı çalışmalar yaptık. İYİ Parti’nin geçmiş dönemde de oldu, anlayış gösterdim. Şimdi de ihtiyaç görüyorlar demek ki. CHP ile sertleşmekten ve restleşmekten fayda umuyorlar. Canları sağ olsun. Ben kavga edecek değilim. Öyle davranacak olsak şunu yapmayız. Bugün Belediyeler Birliği seçimi vardı. 800’ün üzerinde delege var. Bunların tam 487’si CHP’li. Millet öyle ödüllendirdi. CHP’nin geçmiş siyasetini. İYİ Parti’nin de iki tane delegesi var. Biz bugün İYİ Parti’ye 14 kişilik en üst yönetimde bir yer verdik. Diğer partilere verdiğimiz yer gibi. Efendim Müsavat Bey geçen hafta sonu da sert konuştu, bugün de. Efendim konuşmayalım. Biz normalde kimsenin aklından geçmeyen bir şeyi teklif edebiliyoruz. Ne için teklif edebiliyoruz. Gerçekten normalinin bu olduğunu düşünüyoruz. Son seçimde çok az oy almış olabilir. Çok az belediye kazanmış olabilir. Sadece iki delegesi olabilir ama biz İYİ Parti’yi bu ülkenin önemli bir siyasi yapısı olarak görüyoruz. Önemsiyoruz. Çünkü onlara oy veren iyi insanları önemsiyoruz. Yöneticilerin sertleşmesi iyi insanları kötü insan yapmaz. Ben asla ve asla bu tip tartışmaların içine girmem. Yoksa verilecek çok cevap var. Ama bundan sizin, bizim, bu ülkenin yoksul insanlarının, işsiz insanlarının, mutsuz insanlarının ne çıkarı var? Müsavat Dervişoğlu ile Özgür Özel birbirinin kaşını yarsa bir garibanın karnı doyuyor mu? Doymuyor. Aksine bu düzen dönmek için kendine fırsat buluyor. Biz normalleşme meselesinden hem müzakere hem de en çetin mücadeleyi… Hepimiz miting yaptık. Biz seçimden sonra miting meydanlarını doldurmaya ve milletin derdini anlatmaya devam ediyoruz. Herkese tavsiye ederim. Millet çok memnun oluyor. Böyle devam etmek gerekiyor” yanıtını verdi.