Bakan Koca ‘diyaliz skandalı’ ile ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Burdur Devlet Hastanesindeki hastaların diyaliz tedavisi sonrası kaldırıldığı hastanelerdeki durumuna ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Burdur Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz merkezinde tedavi sonrası rahatsızlanan ve 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Bakan Koca, entübe durumda hastanın kalmadığını belirterek “14 hastamızın tedavileri devam etmektedir. 16 hastamız taburcu edilmiştir” dedi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda süreçten bahsederek “25 Mayıs’ta, 2’si yoğun bakımda yatmakta olan 33 hastamız Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz tedavisine girmiştir. Diyaliz seansını bitirip eve nakli sağlanan hastalardan bazılarında baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı gibi şikayetler görülmesi üzerine diyaliz tedavisi alan tüm hastalar hastanemizde gözetim altına alınmıştır. Acil durum değerlendirmeleri yapılarak, 2 yoğun bakım hastamız dahil, hastalarımızın 14’ü entübe halde stabilize edilmiştir. Hastalarımızın 3’ü Isparta, 23’ü Antalya, 6’sı Afyon, 1’i ise Denizli’ye diyaliz ve yoğun bakım ihtiyacıyla nakledilmiştir. Nakledilen tüm hastalarımızın sağlık durumları tarafımdan hassasiyetle takip edilmiştir. Bu süreçte, eşlik eden kronik rahatsızlıklarının da etkisiyle 1’i, önceden yoğun bakım hastası olan ileri yaşlardaki 3 hastamızı maalesef kaybettik” diyen Koca, “Bugün itibarıyla entübe durumda olan hastamız kalmamıştır. 14 hastamızın tedavileri devam etmektedir. 16 hastamız taburcu edilmiştir. Tedavileri devam eden hastalarımızın durumları iyiye gitmektedir. Kendilerine acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca paylaşımının devamında “Burdur Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu üzücü olayın her yönüyle yakından ilgilenmeye devam edeceğim. Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma süreçleri devam etmektedir” dedi.