Altınkılıç’ın halka arzına 1,3 milyon yatırımcı

Peynirin önde gelen ve Türkiye’de endüstriyel olarak kefirin ilk üreticisi olan Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş.’nin halka arzı başarıyla tamamlandı.

Yarım asra yakın tecrübesiyle kaliteli üretim ve sağlıklı ürün vizyonundan ödün vermeden büyüyen, kefiri kefir yapan, peynirin önde gelen, Türkiye’de endüstriyel olarak kefirin ilk üreticisi Altınkılıç Gıda, halka arz sürecini başarıyla tamamladı.

Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. liderliğinde 29 – 30 Mayıs 2024 tarihlerinde pay başına 22,98 TL fiyatla talep toplanan ve eşit dağılım yöntemiyle gerçekleştirilen halka arzda, halka arzın büyüklüğü 778,7 milyon TL olurken, 33 milyon 885 bin adet pay için 1,3 milyon kişiden talep geldi.

Her türlü süt ve süt ürünlerinin imalatı, ambalajlanması, alımı, satımı, toptan ve perakende pazarlaması, ithalatı, ihracatı alanlarında faaliyet gösteren Altınkılıç Gıda’nın 778,7 milyon TL büyüklüğündeki halka arzında, Borsa İstanbul tarafından paylaşılan filtre edilmiş verilere göre, satışa sunulan 33 milyon 885 bin adet payın 1,3 milyon yatırımcıya dağıtımı gerçekleşti. 

“Gücümüze güç katan değerli yatırımcılarımıza teşekkürler”

Yatırımcılara ve halka arz sürecinin başarıyla sonuçlanmasına katkıda bulunanlara teşekkürlerini sunan Altınkılıç Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Altınkılıç, “Yarım asra yakın köklü şirket tarihimizde önemli bir kilometre taşı olan halka arzımızı başarı ile tamamladık. Şirketimizin büyüme yolculuğundaki sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmasında önemli bir eşik olarak gördüğümüz halka arzımızı, yatırımcılarımızın yoğun ilgisiyle sonuçlandırdığımız için oldukça gururluyuz. Şirketimize inanan, gücümüze ortak olan tüm yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine teşekkür ederiz. Kapasitemizi ve teknolojimizi ileriye taşıyacak, sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda planladığımız yatırımlarımız için kaynak oluşturacak halka arz gelirimizle finansman ve rekabet gücümüze de güç katmış olduk.  Güçlü şirket yapımız ve yatırımcılarımızdan aldığımız destekle Altınkılıç Gıda’yı daha ileriye taşımak, ülkemize, ekonomimize ve sektörümüze sağladığımız katma değeri büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yatırımcı dostu bir şirket olarak büyürken, Altınkılıç’a ortak olan yatırımcılarımızın da bu büyümeden faydalanmaları en temel hedefimiz.” şeklinde konuştu.

 

Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş.’nin payları, Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da # ALKLC koduyla Katılım Endeksi’ne uygun olarak işlem görmesi planlanıyor.