Netanyahu çadırların bombalanmasına ‘trajik terslik’ dedi

Netanyahu, İsrail uçaklarının dün Refah'a sığınan Filistinlilerin çadırlarını bombalayarak en az 45 kişiyi katletmesi için 'trajik terslik' yorumunu yaptı.

7 Ekim’den bu yana Gazze’de soykırıma devam eden İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah’a sığınan Filistinlilerin yaşamaya çalıştığı çadırların bombalanmasını ‘araştırdıklarını’ açıkladı.  

Netanyahu, İsrail Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ülkesinin Gazze’deki saldırılarına değindi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına yaptığı saldırıyı “trajik terslik” olarak niteleyen Netanyahu, saldırıyı araştırdıklarını ifade etti.

İsrail devlet televizyonunun haberine göre, Batı Kudüs’teki İsrail Meclisi’nde Netanyahu’nun genel kurula hitabı sırasında, Gazze’deki İsrailli esirlerin yakınları da pankartlarla eylem yaptı.

Meclis’te ziyaretçilerin bulunduğu kısımda pankart açan İsrailliler, esirlerin yüzlerinin bulunduğu bir pankartta “Gözlerinin içine bakın” yazısıyla Netanyahu’ya tepki gösterdi.

İsrailli esir yakınları, Netanyahu’nun konuşması sırasında “Şimdi hepiniz” sloganı atarak, tüm İsrailli siyasetçileri esirleri kurtarmaya çağırdı.

İsrail’de ana muhalefet lideri Yair Lapid ise Meclis’teki konuşmasında, Netanyahu’ya “Başbakan olarak kalamazsınız, çünkü gerçekte başbakan değilsiniz. Hükümetinizdeki aşırılık yanlılarının rehinesisiniz” ifadeleriyle yüklendi