Özel: Anayasa, maalesef gündeme sis etkisi yapıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 80. Genel Kurulu kapsamında ATO Congresium'da düzenlenen akşam yemeğine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Anayasa, makro bir tartışmadır ve maalesef gündeme sis etkisi yapmaktadır" dedi.

Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 80. Genel Kurulu kapsamında ATO Congresium’da düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Burada konuşan Özel, yemeğe katılan muhalefet partisi genel başkanlarının, usul ve zaman ekonomisi açısından sözü kendisine bıraktığını belirtti.

Siyasilerin TOBB Genel Kurulunda konuştuğunu anımsatan Özel, “Ancak 31 Mart’tan önceki Türkiye’nin şartlarında tüm siyasi partilerin genel başkanları maalesef Genel Kurula aynı anda davet edilemiyorlardı. Bu noktaya nasıl geldik, onu tartışmak bugünün işi değil. Ama 31 Mart’ın mesajı normalleşmedir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, bugün Türkiye’nin, yoğun bir şekilde Anayasa tartışmalarının içinde tutulmaya çalışıldığını ifade ederek, “Anayasa, makro bir tartışmadır ve maalesef gündeme sis etkisi yapmaktadır. Anayasa tartışmalarının istihdam sorunlarını, üreticinin sorunlarını, krediye ulaşma, geçim, emeklilerin sorununu örtüp görünmez kılacak bir gündem sisi etkisi yapmasına tamamen karşıyız.” diye konuştu.

Yeni Anayasa’nın, “şartların oluşması ve olgunlaşması” durumunda yapılabileceğine işaret eden Özel, bunun birinci şartının, mevcut Anayasa’ya uymak olduğunu söyledi.