Davutoğlu: Erdoğan’a mektup yazdım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve Saadet Partili vekiller, İsrail Büyükelçiliği önünde açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleriyle İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. 

Gazze’de insanlık tarihinin en karanlık günlerinden birisinin yaşandığını belirten Davutoğlu, uluslararası toplumun yaşanan katliama sessiz kaldığını söyledi.  Davutoğlu, “Gazze’de soykırım sürerken Türkiye’de, Ankara’da, mazlum milletlerin savaşının karargahı olan Ankara’da soykırımcı diplomatlar istemiyoruz” dedi.

Filistin topraklarında 7 Ekimden bu yana yaşanan çatışmaların İsrail-Hamas, İsrail-Gazze, İsrail-Filistin ya da İsrail-Arap savaşı olmadığını belirten Davutoğlu, “Hükümet 7 ay sonra ancak bizim baskılarımızla ticari kısıtlama kararı aldı. 7 ay söyledik, bıkmadan usanmadan söyledik. ‘Özel sektör’ dediler, ‘Karışamayız’ dediler. Türkiye Cumhuriyeti devletine 7 ay sonra ticareti yasaklamış olmak yetmez. Sayın Erdoğan’a, 2 hafta önce bir mektup yazdım. Dedim ki; ’15 Mayıs Nakba Günü, Türkiye için inisiyatif alma günüdür. Bütün dünya liderlerine mektup yazın ve onlara 15 Mayıs’ı küresel ölçekli yas günü ilan etme davetinde bulunun.’ Eminim eğer Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bu mektubu yazmış olsaydı, diğer ülkeler takip edip, bugün bütün dünyada bayraklar yarıya indirilmiş olurdu” dedi.