En büyük Göztepe

Futbol Birinci Lig’de Eyüpspor ile Göztepe, Süper Lig’e yükselişlerini haftalarca önce ilan etmişlerdi. Ancak futbolseverlerin merakı, bu iki takımdan hangisinin daha başarılı olduğuna yönelmişti. Çözümü de belliydi, İzmir ve İstanbul’da oynanacak maçların sonuçları ile birbirlerine kuracakları üstünlük en büyüğü ortaya çıkaracaktı. İlk devrede Gürsel Aksel Stadında oynanan ilk maçta Göztepe, yenilgisiz gelen rakibi önünde son derece üstün bir oyun sergileyerek sürklase etmiş, Mammah, Messoudi, Yalçın Kaya’nın gollerine Ahmet Ildız’ın peş peşe iki golünü ekleyerek 5-1’lik hezimete uğratmıştı. Eyüp Stadı’ndaki rövanş karşılaşması, Türk ve Bulgar futbol ustalarının düellosu şeklinde geçecekti. Eyüp’ün başında Arda Turan, Göz-Gözün başında Stanimir Stoilov. Bulgar hoca maça, “Benim her oyuncum kaliteli” dercesine, daha önce fazla şans tanımadığı futbolcularla çıktı. Kaleci Lis’e, Ogün Bayrak’a, Tarkan’a, Heliton’a, Yalçın Kayan’a, Dennis’e yer vermedi. Ancak kalede Arda Özçimen, sakatlıktan kurtulan Doğan Erdoğan ve Fıratcan Üzüm, verilen şansı çok iyi değerlendirdiler.

Göztepe, rakibini sahasında 3-0 mağlup ederek, “En büyük benim” dedi. Tablo sarı-kırmızılıların Muhteşem gövde gösterisini yansıtıyordu. Göztepe 8 gol atmış, kalesinde tek gol görmüştü. Eyüpspor’un maçtan önce başta Arda Turan olmak üzere teknik adamlar ve futbolcular sıralanarak Göztepelileri Süper Lig’e çıktıkları için kutlamaları harika, sahalarımızda her zaman görmek istediğimiz dostluk ve centilmenlik şovuydu. Kutlarız. Altay’ın küme düşmesi, Karşıyaka ve Bornova’nın 3. Lig play-off’unda elenmelerine

kahrolan İzmir, Göztepe’nin şampiyonluğuna bayram yaptı, teselli buldu. Göztepe’nin başarısı az, buz değildi. Altay ile Giresun’un, maddi bunalımlar nedeniyle erken pes etmelerini bir yana bırakırsak, Birinci Lig bu sezon Süper Lig’den bile daha heyecanlı, kaliteli geçti. Son haftaya geldik, play-off’a kalanlar ve düşecek olanlar hala belli değil. Göztepe şimdiden Süper Lig’de başarılı olacak bir kadro kurmak için kolları sıvamalı. Takımın patronu Danimarkalı Rasmus Ankersen ve yakın dostu Başkan Mehmet Sepil’in efsaneye yakışan bir kadro oluşturacaklarına inancımız tam. Bir ara Fenerbahçe forması giyen Stoilov’la yola devam edilmesi isabetli. Lis, Heliton, Tarkan, Ogün, Taha, Yalçın, Doğan, Celil, Dennis Romulo ve Kubilay Süper Lig’de de oynayabilecek yetenekler. Göztepe diğer takımların yaptığı ve yanıldığı gibi yapmamalı, “Süper Lig’e çıktım, yıldızları doldurayım” diyerek büyük paralar sarf ederek, kadroyu pek çok kulübü gezip heyecanını yitirmiş sözüm ona yıldızlarla doldurmamalı. Göztepe 3-4 iyi transferle bu muhteşem taraftarın desteğiyle Süper Lig’de de başarılı olur. Başarı dileklerimizle.