İZİKAD kadın girişimcileri cesaretlendiriyor

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) en önemli projelerinden biri olan ve bu yıl on ikinci kez organize edilen Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması Eğitim Kampı Ege Üniversitesi Teknopark’ta düzenlenen eğitimlerle tamamlandı.

Bu yıl ‘Yapay Zeka ile Geleceği Şekillendir” temasıyla düzenlenen proje yarışmasına başvuran öğrenci gruplarının katıldığı eğitim kampı iki gün sürdü.

Eğitim kampının açılışında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten, her sene farklı bir temada gerçekleştirdiğimiz Genç İZİKAD Projesi ile 12 yıldır, genç kadın girişimcileri cesaretlendirmek, kadın girişimci sayısını arttırmak, onların da çevrelerindeki kadınlara rol model olmaları ve bu şekilde toplumda katlanan bir değişim dalgası yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

Bu senenin teması Yapay Zeka

Yapay zekanın günümüzde dünyada en önemli dönüşüm araçlarından biri haline geldiğini, inovasyon ve teknolojik ilerlemeyle birlikte, yapay zekanın etkisinin her alanda derinleştiğini ve insan yaşamını şekillendirdiğini vurgulayan İZİKAD Başkanı Erten, “Genç İZİKAD olarak, geleceğin liderleri ve yenilikçileri olan gençleri bu dönüşümün merkezine yerleştirmeyi hedefliyoruz. “Yapay Zeka ile Geleceği Şekillendir” proje yarışmamız, genç yetenekleri, yapay zeka teknolojisinin sunduğu potansiyeli keşfetmeye ve yaratıcı çözümler üretmeye teşvik etmektedir. Bu yarışma, gençlerin bilgi ve becerilerini kullanarak toplumsal fayda sağlayacak yenilikçi projeler geliştirmelerine olanak tanıyacak ve Yapay Zeka’nın gelecekteki rolünü daha iyi anlamalarını sağlayacaktır” dedi.

Final 12 Haziran’da

Ege Teknopark yönetimine de katkılarından dolayı teşekkür eden Erten, “Öğrencilerimiz, her biri birbirinden değerli, alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından verilecek girişimcilik, liderlik, finansmana erişim, startup hukuku, iş planı yazma ve yapay zekanın iş hayatında kullanım alanları ile ilgili eğitimler alacaklar. Her ekip kendilerine atanan çok değerli mentörlerinin de desteği ile iş fikirlerine ait iş planlarını yazacaklar. Yine birbirinden değerli jüri üyelerimiz ekiplere ait iş planlarını değerlendirecekler. İlk üçe kalan ekipler, 12 Haziran’daki İZİKAD kuruluş yıl dönümü gecesinde beşer dakikalık sunum yapacaklar ve konuklar tarafından online olarak değerlendirilecekler. Jüri puanının yüzde 70’i ve konuk puanlarının yüzde 30’u alınarak birinci, ikinci ve üçüncüyü belirleyeceğiz” diye konuştu.