Bahçeli’den ‘Osman Kavala’ çıkışı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Hayatlarında tek bir fabrikaya girmemiş tek bir emekçinin elinden tutmamış bu güruhun aklı rehinlidir. 1 Mayıs’ta görevini yapan sağduyulu tavrı sebebiyle övgü alan Türk polisine düşmanca saldıranlar haçlı kalıntısıdır. Hayatları miskinlikle geçen küçük bir azınlığın 1 Mayıs’ta sahneye çıkıp Taksim’e yürüme gayesi maksatlıdır madrabazlıktır. Bu Taksim ısrarı niyedir? Emek ve dayanışma ile Taksim’in ne alakası vardır? Taksim’in adının altında yatan hesap nedir? Fiziken şiddete maruz kalan sağlam duruşundan vazgeçmeyen Türk polisi ile iftihar ediyor hepsine teşekkür ediyorum.

* Türkiye’nin İsrail ile ticaretini dile dolayanların fitne hesabı bozulmuştur. Dışişleri Bakanımızın İslam ülkelerine “İsrail’i durdurmalıyız” çağrısı buna kanıttır. Netanyahu için hesap günü yakındır. İsrail’in Gazze katliamı Avrupa dahil ABD, Kanada gibi birçok ülkede protesto edilmiştir. Barbar saldırılar lanetlenmiştir. Bu protestolara gözaltı ve şiddetle karşılık veren ülkeler, işlerine gelince insan hakları bilirkişiliği yapıyor. Utanç duyulacak bir ikiyüzlülüktür. 

* Kimse mahkemeye talimat veremez. Yargı yetkisini kullanan bağımsız mahkemelerdir. Mahkeme kararları değiştirilemez. Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala’nın serbest kalması yeniden yargılanması kamçılanıyor. Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosu’nda  ”Saati soruyorsun sen önce Kavala’yı çıkar diyorlar” mış. Sayın Özel’in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur? Özel’in saati sormak yerine PKK’ya ve FETÖ’ye verilen destekleri muhataplarının yüzlerine vurması gerekmez miydi? Türkiye hukuk devletidir demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi? Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.