Avrasya’nın en büyük maden fuarı İstanbul’da gerçekleşti

Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri Fuarı, 2 -5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçileri ile buluştu.

Madencilik sektörünü iki yılda bir buluşturan Maden Türkiye Fuarı, artan talep nedeniyle bu yıl daha büyük bir alanda yapıldı.  Bir önceki fuara göre %20 büyüyen fuar alanında bu yıl 700’ün üzerinde katılımcı firma yer aldı.

Ziyaretçiler, 47.500 metrekarelik alanda delici makine ve ekipmanlardan kesme-yükleme-taşıma makine ve ekipmanlarına, jeolojik etüt ekipmanlarından sondaj makine ve ekipmanlarına, kırma-öğütme-eleme-ayıklama makine ve ekipmanlarından kimyasal zenginleştirme malzeme ve ekipmanlarına, iş ve işçi sağlığı ekipmanlarından jeneratörler, elektrik motorları, transformatörlere kadar maden dünyasına ait her şeye tek çatı altında ulaşabildi.

Konusunda Avrasya’nın en büyük fuarı olarak öne çıkan Maden Türkiye’ye ilk günden Türkiye’nin dört bir yanından ve Özbekistan, İsveç, Kazakistan, Bulgaristan, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, İspanya ve İngiltere başta olmak üzere yurtdışından yoğun ilgi oldu. Fuar boyunca, Tüyap Fuarcılık Grubu yurt dışı bölge ofisleri, İran, Moskova, Gürcistan ve Üsküp’ten alım heyetlerini de fuara getirdi. Fuar,  22 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Maden Türkiye, ürün ve hizmetleri keşfetmenin ötesinde yeni iş bağlantıları kurma ve sektörün önde gelen oyuncularıyla tanışma fırsatı da sundu. Fuar kapsamında ayrıca “Kritik Mineraller” paneli ile ‘’Sürdürülebilir Madencilik’’ panelleri gerçekleşti.