Ilıcalı satın almak istediği yeni takımı açıkladı

İngiliz Hull City kulübünün sahibi olan Acun Ilıcalı, ikinci takımını Slovenya'dan almaya karar verdi.

Bir süre önce İngiltere’den Hull City’yi satın alan Acun Ilıcalı, uzun süredir başka bir takım satın almak için girişimlerde bulunuyordu. Araştırmalarının sonucunda NK Maribor kulübünün ‘doğru proje’ olacağı kararına varan Ilıcalı, planları hakkında Sloven basınına konuştu.

Futbola bakış açısı ve neden Maribor’u tercih ettiğine dair düşüncelerini aktaran Ilıcalı’nın açıklamaları şöyle:

“Slovenya’da bizim için en uygun kulübün hangisi olduğunu araştırdıktan sonra Maribor olduğuna karar verdik. Geçen hafta Maribor’daydım, şehri çok beğendim, stadyumu çok beğendim ve kulübü yöneten insanları çok beğendim.”

“İngiltere’deki projemizi desteklemek için Hull City dışında başka bir kulüp aramaya başladık ama elbette henüz bitmedi, daha da ileri gitmek istiyoruz. Ana fikir, daha büyük bir takım olan Hull’ı desteklemek için daha küçük bir takım aramaktı. Ancak bir yıl süren toplantılar ve koordinasyonun ardından yaklaşımımızı değiştirdik. Şimdi Hull City’ye benzer bir başarı hikayesi yazabilecek bir takım arıyoruz. Bu bizim için daha cazipti çünkü futbolda büyük işler için mücadele etme olasılığını geri getiriyor.”

“Uzun bir arayışın ardından Slovenya’yı seçtik çünkü büyük bir potansiyele sahip inanılmaz bir spor ülkesi olduğunuzu görüyorum. Spor konusunda çok pozitif bir ülke, birçok küresel spor dalında en büyük yıldızlara sahipsiniz, spor sizin için çok önemli bir konu. Hepsinden önemlisi, futbol da dahil olmak üzere çok fazla yeteneğiniz var. Başarıya giden yolda eksik olan şey iyi bir organizasyon ve finansal destek. Bu hala eksik, diğer her şeye sahipsiniz.”

“Çok dürüst olacağım, eğer iş açısından bakarsanız, kazancımız çok az ve güçlü bir takım kurmak çok pahalı. Para kaybedeceğiniz aşağı yukarı belli. Belki de Slovenya’da daha önce daha fazla yatırımcı olmamasının nedeni budur. Bu işteki kazançlar çok belirsiz, risk yüksek. Yatırımcıların aklında sadece nasıl kar edecekleri var. Eğer böyle düşünüyorsanız, o zaman Slovenya futboluna girmek çok akıllıca bir şey değil çünkü risk gerçekten çok yüksek.”