Başbakan, kamu görevlerini askıya aldı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, eşi Begona Gomez hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle kamu görevlerini askıya aldığını duyurdu.

İspanya’da mahkeme, “temiz eller” anlamına gelen Manos Limpias isimli bir oluşumun şikayeti üzerine harekete geçti. Ön hazırlık aşamasında olan soruşturmada İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in eşi Begona Gomez’in de adının geçtiği öğrenildi.

Sözcü’de yer alan habere göre mahkeme detaylı bilgi paylaşmazken aşırı sağ siyasetle bağlantılı olduğu belirtilen Manos Limpias’in iddiasına göre Gomez, “başbakan eşi” olarak nüfuzunu kullanıp bir yüksek lisans kursuna sponsor buldu.

2018 yılında, bir önceki muhafazakar hükümetin yolsuzluk skandalının ardından güven oylamasını kaybedilmesiyle iktidara gelen İspanya Başbakanı Sanchez, konuyla ilgili olarak ilk yaptığı açıklamada “Her şeye rağmen, ülkemde adalete hâlâ güveniyorum”dedi.

İspanyol lider daha sonra yaptığı açıklamada ise “hükümete liderlik etmeye devam edip etmeyeceği konusunda durup düşünmesi gerektiğini” söyledi.

Sanchez, kamu görevlerini bir süreliğine askıya aldığını belirtti.