Manisa’da suya indirim

MASKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere Manisa ili genelinde ilk 2 ton su 1 TL oldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim taahhüdünü yerine getirdi. Zeyrek başkanlığında toplanan MASKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere Manisa ili genelinde ilk 2 ton su 1 TL oldu. Sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirim yapıldı. Su teminat bedelleri ise 80 metreküpten 45 metreküpe düşürüldü. Mekanik sayaç kullanımının da önünün açıldığı genel kurulda camilerde olduğu gibi cemevlerinden de su kullanım bedeli alınmamasına oy birliğiyle karar verildi.

“Yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimiz genelinde mesken ve türevlerinde insani kullanım hakkı olan suyun ilk 2 tonunu 1 liraya vereceğiz, inşallah. Sonraki kademelerde ise yine söz verdiğim gibi suyumuzu yüzde 30 indirimli olarak halkımıza ulaştıracağız” diyen Zeyrek şöyle konuştu:

“Kurulumuzdan alınan kararla yeni fiyat tarifelerimizi 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Manisa il genelinde uygulamaya başlayacağız. Kartlı sayaçlarla ilgili yaptığımız düzenleme ile genel kurulumuzda alacağımız kararla kartlı sayaç zorunluluğuna da son vereceğimizi umuyorum. Halkımızın istemediği bir uygulamayı, mecbur bırakma anlayışını da sürdürmeyeceğimizi de ifade etmek istiyorum. Manisalılar artık su sayaçları konusunda kendi kararlarını verme özgürlüğüne sahip olacak. Mevcut kartlı sayaç kullanıcıları talep etmedikleri halde artık mekanik sayaca geçirilmeyecek. Süreçle ilgili öncelikli olarak hemşehrilerimizin MASKİ Genel Müdürlüğü ve tüm ilçelerimizde MASKİ İlçe Şefliklerine bizzat dilekçe ile başvuruları alınacak gelen taleplere göre mekanik sayaç temini yapılacak olup ardından dönüşüm işlemlerini tamamlayacağız. Teminat bedelinde de 80 metreküpten 45 metreküpe düşürerek bir indirme daha gittiğimizi burada ifade etmek istiyorum.”