Konutta yeni ufuklara yelken açıyor

İnşaat sektörü sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bu süreçte ayakta kalan şantiyelerinde ışıklarını hiç kapatmayan kuruluşların başında Ege Yapı geliyor.

İnanç Kabadayı’nın önderliğinde farklı olmayı ve günün koşullarına ayak uydurmayı başaran Ege Yapı her zaman insanların yaşamlarını kolaylaştıran ve daha iyi bir hayat kalitesi sunan ayrıcalıklı projeler geliştirmeyi hedefledi.

Ülkeye ve gelecek nesillere karşı kendini sorumlu hisseden Ege Yapı çağın evrensel koşullarına uyumlu olmayı ilke edindi.

Ülke kalkınmasına ve toplumun refahına katkıda bulunacak projelerimizle yeni dünya koşullarını göz önünde bulundurarak yeni fikirler üretme şiarını hiç bırakmayan Ege Yapı yeni dönemde farklı bir adım atarak yeni ufuklara yelken açmaya çalışıyor.

Konutta erişilebilirliğe odaklanan Ege Yapı halka arz sürecini başlattı.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Didem Güneş Ege Yapı GYO’ya Genel Müdür olarak atandı ve halka arz süreci ona emanet edildi.

13 yıldır Ege Yapı’da görev yapan Didem Güneş yeni atılımla ilgili şu noktaların altını çiziyor:

. Çevreyi koruma, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği 40 katlı bir bina inşa ederken bile öncelikli konularımız oluyor.

. Hedefimiz güvenli yaşam alanları inşa etmek. Ege Yapı’da bizim için 360 derece yönetim çok önemli.

. Müşteri memnuniyeti, en önemli kriterlerimizden biri. Müşterilerimizle ilişkimiz sadece bir alışveriş değil, uzun vadeli bir dostluk ilişkisi.

. Yıllar sonra bile müşterilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz.

. Türk halkı tapu senedine büyük önem veriyor. Ne kadar modern olunursa olunsun, ne kadar bütçe olursa olsun, hala insanlar ‘çocuğuma bir ev alayım’ düşüncesiyle hareket ediyor.

.  Ev, hala güvenilir bir yatırım aracı olarak görülüyor. Ancak, erişilebilirlik konusunda sorunlar yaşanıyor. Bugün artık beyaz yakalı birçok insan, oturacakları evi almakta zorlanıyor. Bu durumun birçok yerel ve küresel sebebi var.

. İnsanlar ev almak istiyorlar. Herkesin bir ev sahibi olma isteği var; ancak ciddi bir erişilebilirlik sorunu da var. 2024’ün daha sakin geçeceğini düşünüyoruz ve alternatif yatırım kanalları oluşturmaya çalışıyoruz.

. Gayrimenkul yatırımını daha da kolaylaştırabilmek amacı ile Gayrimenkul Yatırım Fonları kuruyoruz. Bu fonlar aracılığıyla küçük yatırımlar yaparak biriktirme ve değerlendirme stratejisi izliyoruz. Erişilebilirliğe odaklanmak zorundayız çünkü başka bir seçeneğimiz yok.

. Yeni modeller üzerinde çalışıyoruz. Yıllar önce Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kurarak bu alanda öncü bir adım atmıştık. Şimdi ise farklı bir model üzerinde çalışıyoruz.

. Yorucu ve yıpratıcı şehir hayatından kaçıp doğaya göç etmek isteyen ve daha sürdürülebilir ekolojik bir hayat tarzına özlem duyan insanlar için yepyeni bir yaşam tarzı ve yatırım aracı sunmaya hazırlanıyoruz.

Peyzaj yüzde 60’a çıkıyor

Ege Yapı çok sayıda devam eden projesi bulunuyor. Bunun yanı sıra başlamak üzere projeleri ve var. Son dönemde İzmir’de de önemli projelere imza atıyor.

Projelerde peyzaj alanının toplam alanın en az yüzde 60’ını oluşturması hedefleniyor.

Ege Yapı tarihi eserlerin restorasyonu büyük bir kabiliyet gösteriyor. Yedikule Cer İstanbul Projesi herkes tarafından çok değerli bir proje olarak değerlendiriliyor.  Proje içerisinde yer alan Malatya TC Devlet Demiryolları’ndan temin edilen eski tren vagonu restore edilerek sanat atölyesine çevrildi.

Cer İstanbul her detayıyla sürdürülebilir yaşamı destekleyecek biçimde tasarlandı.

Ege Yapı’nın temel felsefesi şu şekilde aktarılıyor: “ Dünyayı, teknolojiyi takip ediyoruz. Okuyoruz, araştırıyoruz; deneyimliyoruz ve uyguluyoruz. Çocuklarımız var bizim, sevdiklerimiz var hayatta! Sizin gibi! Biz empati kurabilmek için; siz oluyoruz çoğu zaman… Bir avuç toprağa basabilmek için pazarı beklemek istemiyoruz ya da doğayla buluşmak için tatili… Doğal kaynakların bizler için çok kıymetli birer hazine olduğu bilinciyle, projelerimizi sürdürülebilir çevre kavramının altında şekillendiriyoruz. Gerek mimari çözümlerde gerek yer aldığımız sosyal sorumluluk projelerinde sıradanlığın dışına çıkıyor, yaptığımız her işin alanında en iyisi olması için çalışıyoruz.”