Göztepe yem olmamalı

Fenerbahçe son günlerde futbolda uğradığı komplo ve haksızlıklara gerekli tepkiyi göstererek kıyameti koparıyor. Ligden çekilmeyi düşünürken, Şanlıurfa’da düzenlenen Süper Kupa maçına da 19 yaş takımını gönderdi, Galatasaray maçında ilk dakikada bu gençleri sahadan çekti. Ayrıca önümüzdeki iki yıl Türkiye Kupasına katılmayacağını açıkladı.

Ligde son 12 yıl tüm takımlardan fazla puan aldığı halde şampiyon olamadığını, federasyon ve hakemlerce engellendiğini tablolarla ortaya serdi. Fenerbahçe bunu yapıyor da, Kocaeli’nde Kocaelispor’la oynadığı karşılaşmada galibiyeti hakem ve VAR kararlarıyla açıkça gasp edilen, 2-0 öne geçtiği ve bir golünün iptal edilmesinin ardından dünyada eşi benzeri görülmediği halde Göztepe ne yapıyor? Hiçbir şey. Belli ki bazı spor hokkabazları, siyasetten midir nedir? İzmir düşmanlığını açık açık sergileyerek Göztepe’nin Süper Lig yoluna taş koymaya çalışıyor. Kocaeli’nde adeta bir futbol komedisi sergilendi.

Göztepe’nin yendirilmesi için her türlü tedbir alınmıştı belli ki. Hakem Alper Barış Saka, ikisi komik, son 9 dakikada 3 penaltı uydurmasının yanı sıra, penaltı atışları sırasındaki hatalara inanılmaz şekilde göz yumdu. Kocaelispor’da penaltıları atan Candeias durakladı, kaleci Vis’in ne tarafa gideceğine baktı, topa öyle vurdu. Ayrıca Kocaelisporlular atış yapılırken ceza alanı içine daldı, hakemden tık yok. Hepsinin tekrarlanması şarttı. Hakemin fahiş harç hatalarına VAR hakemi Volkan Bayaslan’dan da ses çıkmadı. Belli ki o da Kocaelispor’un kazanmasını istiyordu. Federasyon TRT’den bantları isteyebilir. Maçın bantları Göztepelilerde de var, verirler. Göztepe, Talat Papatya federasyondan istifa edince korumasız kaldı. Sarı-kırmızılıları uyaralım. Kalan maçlarında da engelleme çabaları sürebilir. Bileğinize güvenerek futbolunuzu oynayın, tahriklere kapılmayın. Göztepe Süper Lige çıkacak, İzmir de kazanacak.