Muharrem İnce: Yola devam

Yerel seçimlerde yüzde 0.17 oy alan Memleket Partisi'nin lideri Muharrem İnce, küçülmeye gideceklerini açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerden sonra ilk açıklamasını yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İnce, “Masrafları kısma kararı aldık” dedi. 

X hesabından yazılı açıklama ve bir video paylaşan İnce, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye seçmenin ‘sarı kart’ gösterdiğini söyledi, CHP’nin başarısını seçmenin ‘AK Parti karşısındaki en güçlü adaya oy verme eğilimi’ ile gerçekleştirdiğini öne sürdü. 

İnce’nin x hesabından “Yola devam” notuyla paylaştığı videoda yaptığı açıklamada “Yerel seçimlerin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yıllardır dile getirdiğimiz iktidarın yanlış politikalarının ve hayat pahalılığının bir neticesi olarak milletimiz oyunu AKP’nin karşısında en kuvvetli gördüğü adaylara vermek ve sandığa gitmemek suretiyle AKP’ye sarı kart göstermiştir. Kutuplaşan siyasette seçmen en istediğine değil en istemediğinin karşısındaki en güçlü adaya oy verdi. Bu kutuplaşan siyasette adil ve demokratik bir yarış söz konusu olmamıştır. Merkezi iktidar devletin her türlü kaynağını kullanmış, yerel yönetimlerde belediyelerin kaynaklarını kullanmışlardır” dedi.