Erbakan İsrail ile ilgili belge paylaştı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti hükümetinin İsrail ile ticarete devam ettiğini gösteren belgeyi paylaştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti hükümetinin İsrail ile ticarete devam ettiğini gösteren belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı ve “bu büyük vebalden bir an önce kurtulun” çağrısında bulundu.

Gazeteci Metin Cihan’ın ortaya çıkardığı belgeye göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF) şirketi Eti Maden İşletmeleri, İsrail ordusuna hizmet veren bir şirkete bor madeni göndermişti. Bu bilgiyi paylaşan Cihan, Twitter’da Türkiye’nin İsrail’le doğrudan ticaret yaptığını gösteren bir belgeye de yer vermişti.

Fatih Erbakan, bu belgeyi paylaşarak “Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in, seçimlerden bir hafta önce İsrail’e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktı” ifadelerini kullanarak yetkililere çağrıda bulundu. Erbakan, bu ticaretin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı ve “BU BÜYÜK VEBALDEN BİR AN ÖNCE KURTULUN!” dedi.