Erdoğan: Umduğumuz neticeyi alamadık

Erdoğan, "14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden sonra yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, açıklamasında, “31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini demokrasimize yakışır bir olgunlukla hamdolsun tamamladık. Münferit bazı vakalar haricinde seçim atmosferine gölge düşürecek müessif hiçbir hadise yaşanmadı. Doğu ve Güneydoğu bölgemizde bölücü örgütün kölelerinin baskı ve hakaretlerine şahit olduk. Ama emniyet birimlerimizin etkili müdahaleleriyle ciddi sorun çıkmadı. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etmiş oldu” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Seçimler bildiğiniz gibi demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yolukla söyler. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder.”

Erdoğan, “Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, şehirlerimize, mahallelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18’inci sandık imtihanımız oldu. Hep başardık, başararak geldik. Bu yolda sizlerle bizler inşallah kazanarak devam edeceğiz. 14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden sonra yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık. Belki de şimdi sahura kadar evde dertleşeceksiniz, hasbıhal edeceksiniz, ondan sonra sahur, yarın okullar tatil. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, şehirlerimize, mahallelerimize, köylerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.