31 Mart İstanbul yerel seçimi

Ülkemiz için en merak edilen ve Hükümetin tüm imkanlarıyla almak için çaba harcadığı bir şehir olduğu için astrolojik olarak İstanbul’u İncelemek istedim. Öncelikle seçim gününün haritasına baktığımızda Koç burcunun yükseldiğini görüyoruz. Aynı zamanda yine Koç burcunda bir stelyum olması nedeniyle, kıran kırana bir rekabet olacağını, sayımın çabuk biteceği, hızlı bir sonucun alınacağı, iki tarafında kazanmak için sonuna kadar mücadele edeceğini, iki tarafında olmazsa olmasın demeyeceğini, adeta savaş gibi gördüklerini söyleyebiliriz. Koç’un yöneticisi Venüs ise 12. evde bu oldukça önemli. Adaylarla ilgili bazı gizli saklı durumların ortaya çıkması, birtakım gizli faaliyetler, gizli düşmanlıklar, arkadan iş çevirilmesi, sonuçlara müdahale olabilir. O gün hastaneler, hapishaneler, tarikatlar gündeme gelebilir. Merkür Plüton kare açısı da manipülasyon ihtimalini akla getiriyor. Güneş ve Kironun Güney Ay Düğümü ile karşıtlığı, daha önceden yapılmış bazı hukuksuzlukların, adil olmayan durumların tekrarlanabileceğini düşündürüyor. Halk ise daha dini duygularla hareket edecek gibi duruyor ve kararsızlık da var. Son anda sandık başında karar verecekler fazla olabilir.

Seçimi umursamayan ve sandığa gitmeyenler de olabilir.

Eğer adayların doğum tarihleri doğru ise Ekrem İmamoğlu’nun haritasınını değerlendiğimizde, Güneş İkizler yani neşeli, zeki, esprili, ağzı laf yapan, hazır cevap, ellerini, kollarını fazla kullanan, hızlı hareket eden, düşünen, Yükselen Terazi olması dolayısıyla, hak, hukuk, adalete önem veren, uyumlu, arabulucu, herkesle anlaşabilen, ilişkileri iyi, estetik yönü kuvvetli, etrafını, yaşadığı yeri, gördüğü her şeyi güzelleştirme isteği olan, Ay-Uranüs kavuşumu ile, sempatik herkesin sevdiği, şeytan tüyü olan, Marsı Kova olduğu için evrensel değerlere, insan haklarına, doğaya duyarlı bir kişi olduğunu, seçim haritasıyla birleştirdiğimizde ise sert etkiler aldığını görüyoruz. Güneş-Satürn karesi, Güneş-Mars karesi, Güneş- Ay karesi, Yükselen yöneticisi olan transit Venüs transit Neptünle, Kuzey Ay Düğümü Kironla kavuşuyor. Yani hedeflerinde, kariyerinde, hayallerinde kısıtlama, engellenme, sıkıntıya düşme, yara alma görülüyor. Fakat aynı zamanda Natal Venüs transit Jüpiterle kavuşuyor. Bu da astrolojide en iyi gezegen pozisyonlarından biri. Durumu hafifleten güzel bir etki.

Murat Kurum’un doğum saatini bilmiyoruz o nedenle Yükselen yok. Diğer Gezegen ve ışıkların konumlarıyla tahmin yürütebiliyoruz. Güneşi Boğa, sakin, yavaş hareket eden, yemeye içmeye rahatına düşkün, finansal güvenceye önem veren, inatçı, huzur arayışında olan, Ayı Aslan olduğu için yaratıcı, sabit karakterli, yönetken, sözünün dinlenmesini isteyen, gururlu,

12.evinde Mars-Satürn kavuşumu nedeniyle, öfke problemi olan fakat bunu gizleyen, 9. evinde Kiron var. Belki üniversitede istediği gibi olmamış, yarım kalmış ya da dilediği bölümü okuyamamış biri gibi görünüyor. Seçim haritasıyla birleştirdiğimizde ise, 10.ev kariyer evinde Jüpiter dönüşü yaşadığını görüyoruz. Jüpiter Güneş’inin üzerinde. Mars’tan kötü açı yok Satürn’den sekstili var. Merkür Kironun üzerinde. Belki iletişimde başını ağrıtacak hataları olacak. Güneş-Ay 150 derecelik açısı var. Sağlığına dikkat etmeli. Karaciğer, kalça, uyluklar, boğaz bölgesi.

Sonuç itibariyle, tekrar altını çizmek isterim. Eğer her iki adayın doğum tarihleri doğru ise Murat Kurum bu seçimde daha şanslı duruyor. Fakat her zaman son söz yüce yaratıcınındır. İyiliğimize vesile olsun.