Urla Eski Tekel Binası ve örnek iftar yemeği

Eski ismi Arditi köşkü olan yapı gayet güzel restore edildi. 1800’lerin sonunda başlanıp 1900’lerin başında biten Arditi ailesinin köşkü sonra Tekel binası olarak kullanıldı. 2000’li yıllarda kapalı bir metruk bina halinde idi.  2013’te bir yangın oldu. En sonunda restore edildi, Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi çok da güzel oldu. Biraz geç olsa da netice çok güzel, emeği geçenlere teşekkür. Turizmin Urla’nın geleceği olduğunu anlayacağız elbet bir gün.

Esas giriş işlek olan Park Sokak’ta.

Ammmaaaa Park Sokak kapısı hep kapalı. Kapı, duvar. Neden? Güvenlik sorun ise koysunlar bir kamera!  Arasta yani Malgaça’dan çıkan yol Park Sokak. CHP İlçe merkezi orada Merkez Camii orada, o kapı kapalı olabilir mi? Bu güzel yapıyı halktan gizlemek mi istiyor yetkililer?

Duvar olan demir kapı Park Sokakta. Araç da girebilecek olan diğer kapı daha az insanın geçtiği Yıldız Park sokaktaki giriş açık? Yok öyle akşamları saat 9’a kadar falan açık değil. Mesai saatlerinde açık. Ve tabii pazar günleri kapalı! Memur zihniyeti ile bu kadar! Bu son cümlenin ne kadar dandini dandini olduğunu anlayabilmek gerek.  Halk tabii ki esas cumartesi pazar ve akşamları meydanı gezip kent tarihi hakkında bilgi edinecek. Vatandaşa cart curt yok!  Vatandaş tarih öğrenecek. Necip valilerimizin, kaymakamlarımızın, başkanlarımızın resimlerini görecek, hayır duası edecek. Allah akıl fikir versin. Ve seçimden sonra Urla’ya becerikli bir başkan ihsan etsin ya Rabbim. Ne güzel bir afiş yaptırmış bir muhtar adayı! ¨Dünya fani, ölüm ani. Bir oy versen ne olur yani?”

Kum denizi plajını hepiniz biliyorsunuzdur. Kocasahil de denir.  Plaja güzel tesisler yapıldı, bir de Urit.  Ben müdavimiyim. O tesislerin Batı yani Çeşme tarafındaki sokak ta denize en yakın binada 2 adet araç park yeri levhası var. Ama oradaki site araçları için direkler ve zincirler koymuş. Demir direkler ile zincirle güvene alınmış özel park yerleri olmuş.  İşbu 2039 sokakta arabanla girsen dönecek yer yok nerede ise. Sanki bir yetkili bir ara bir göz atsa fayda olacak.

Kumdenizi Plajının doğu tarafındaki site ise park yerine geniş bir giriş yapmış ve yaklaşık 3.5 metrelik girişi zincir ile kapatmış. Kapatırsa kapatır sana ne diyeceksiniz. Ama 2044 No’lu sokağın başka girişi yok.  Olmuş mu tüm bir sokak özel park alanı? Gör de şaşırma. Belediye’nin bu denize kadar uzanan zincirli hayalet sokağın Neyzen Tevfik caddesine açılan girişini açıp halkın hizmetine sokması gerekmez mi? Öylesine fikirler işte. Kaç yıl oldu o yol yapılalı? 15? 20? Kaç başkan geçti Neyzen Tevfik’ten kaç kaymakam, kaç vali?

Gelelim örnek iftar yemeğine. Düşman olmamalı Belediye Başkan adayları, zaten aday hepsi ve Urla’da Kent Konseyi Başkan Hadi Başkan tüm adayları bir iftar yemeğine çağırdı. Olması gerekeni yaptı. Alkış.  Ölüm ani, insan fani bir oy da veriver gari! Hayırlı seçimler.