İrfan Önal: Emeklilerimizin yanında olacağız

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, emekli vatandaşlara yönelik projelerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, seçime kısa süre kala çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yurttaşlarla buluşmalarını sürdüren İrfan Önal’ın projeleri beğeni toplarken, destekler de geliyor.

Vatandaşlarla buluşan İrfan Önal, “Yıllarca çalışıp, emek verip, alın teri döküp emeklilik sonrasında torunlarıyla birlikte mutlu bir yaşamı düşleyen emekli vatandaşlarımıza sesleniyorum; CHP, geçmişte olduğu gibi şimdi de gelecekte de derdi olanın yanında olmayı sürdürecek. Biz göreve geldiğimizde emekli büyüklerimizin hem sosyalleşeceği hem de sosyal belediyecilik uygulamalarımızdan yararlanabileceği projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

EVDE BAKIM HİZMETLERİ

Önal, “Açacağımız Kent Lokantaları ile dar gelirli vatandaşlarımız uygun fiyattan sıcak bir yemeğe ulaşabilecekler. Ayrıca kafelerimizin sayılarını da artırarak çay, kahve gibi içeceklerin uygun fiyatla erişimini sağlayacağız. Özellikle yaş almış emekli vatandaşlarımızın da yaralanabileceği Bahar Evleri ile buralarda sosyalleşebilecekler. Ayrıca Bahar Evlerimizde sağlık hizmetlerini de sunarak, daha sağlıklı bir yaşam geçirebilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Vereceğimiz Evde Bakım Hizmetleri ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kişisel bakımından ev temizliğine kadar gerekli ihtiyaçlarını yerinde gidereceğiz” diye konuştu.

‘KADIN KOOPERATİFLERİNİN ÜRETİMİNİ ARTIRACAĞIZ’

Kreş sayılarının artırılacağının altını çizen Önal, “Kreş sayımızı artıracağız ama kadını toplumsallaşması ile ilgili en büyük çalışma buradan geçiyor. Anne ve baba çalışıyorsa toruna sizler bakmak durumunda kalıyorsunuz. Kreşleri artırarak hem anne babaya destek sağlayacağız hem de siz değerli büyüklerimizin torunlarını güvendikleri alanlara bırakarak kendilerine vakit ayırmalarını sağlayacağız. Kadın evleri ile kadınlar için sosyalleşme ve spor imkanları arttırılacak. Üreten kadınlarla ilgili kadın kooperatiflerin üretimini artıracağız. Ürün çeşitliliğini geliştireceğiz. Pazaryerlerimizi geliştireceğiz. Her konuda emeklilerimizin yanlarında olacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.