İzmir’in premium projesi: Neva Yalı

Rönesans Holding tarafından İzmir Bayraklı’da üçü 27 ve 36 katlı konut bloku ve biri de 177 odalı otel bloku olmak üzere dört blok halinde tasarlanan Neva Yalı projesi, İzmir Körfezinde yeni bir yaşam alanı sunuyor.

Rönesans Konut Geliştirme Genel Müdürü Engin Yıldırım, projeye ilişkin Gözleme yaptığı açıklamada, Neva Yalı projesinin Turan bölgesindeki, konumuyla denizi gören değil denizi yaşayan ve denize sıfır premium ve çok işlevli bir yaşam olarak tanımlandığını söyledi.

Projenin yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını ifade eden Yıldırım, projede en önem verdikleri konunun deprem güvenliği olduğunu kaydetti. Temel kazıları sırasında zemininin 35. metresinde kaya zemine ulaşıldığını anlatan Engin Yıldırım, “Temel sistemine başlayabilmek için tüm arazi etrafını diyafram duvar olarak adlandırılan duvar ile çevreledik. Bu diyafram duvar, yerin 17 metre altına iniyor. Ayrıca bu duvarı bin 600 adet sıralı ankrajlar ile destekledik. Ardından kaya zemine 5’er metre daha girerek, toplam bin 170 adet, 40 metrelik kazık ile kayaya soketledik. Toplam proje alanımızda 1170 tanesi 40 metrelik kaya zemine sabit 6 bin 500 adet jet grout kazık bulunuyor. Sadece temel sisteminde yaklaşık 11 adet olimpik yüzme havuzunu dolduracak beton, 342 adet Boeing 737 yapımına eş değer demir kullanıldı. Neva Yalı’nın statik projesi, dünya çapındaki en büyük statik proje firmalarından olan Amerika Kaliforniya merkezli Thorton Tomasetti tarafından 2475 yılda bir olacak depreme dayanıklı olarak onaylanmıştır. Aynı zamanda 2018 Türkiye bina deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmektedir, Türkiye’nin saygın deprem uzmanı hocalarımızdan da onay alınmıştır.” dedi.

 

Üniversite işbirlikleri

Rönesans Konut Geliştirme Genel Müdürü Engin Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sürecimiz 6 Şubat depreminin etkisindeyken; binalardaki deprem güvenliğinin ve temel sistemlerindeki doğru uygulamalarının ne kadar önemli olduğunu anlatma ihtiyacıyla başladı. Neva Yalı’daki temel sistemini anlatan bir animasyon hazırladık. Bununla da yetinmeyerek bu sekterde ilk olan, zemin sistemini anlatan 3 boyutlu bir maket hazırladık. Hem animasyondan hem de zemin sistem maketinden çok güzel dönüşler aldık. 

Deprem güvenliğine yönelik farkındalığı artırmak ve üniversitelere ulaşmak için İzmir’deki Dokuz Eylül, Ege, Yüksek Teknoloji, Yaşar, İzmir Ekonomi Üniversitelerin bölüm başkanları ve hocaları ile iletişime geçtik. Şu ana kadar yaklaşık 150 öğrenci ve akademisyeni satış ofisimizde ağırladık. Kendilerine binalardaki temel sisteminde adım adım hangi süreçlerin gerçekleştiğini anlattık.

Bu gezilerde Rönesans Holding’te uygulanan üniversitelerden yeni mezun olmuş öğrencilerin yaralanabildiği PUSULA programımızdan da bahsettik. Pusula programımız, üniversiteden yeni mezun olmuş öğrencilerin 1 yıllık stajyer çalışan programıdır. Aday holdingin ihtiyacı olan bölümlerinde yetiştirilmek üzere 1 yıllık stajyer çalışan olarak işe alınır ve yapacağı iş ile alakalı olarak normal bir çalışandan ayrı tutulmaz. 1 yılını dolduran stajyer çalışanlar bölüm yöneticilerinin ve kendilerinin karşılıklı olarak memnun kalmalarının ardından normal çalışan olarak işe başlamaya hak kazanır. Pusula programına katılan adayların yüzde 70’inden fazlası Rönesans bünyesinde kariyerlerini sürdürmeye devam etmektedir.