Büyükşehir’den Selçuk’a modern ilçe terminali

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 50 milyon liralık yatırımla turizm cenneti Selçuk'a modern ilçe terminali kazandırdı. Kullanıcı dostu tasarım anlayışıyla hayata geçirilen ve yapımı tamamlanan terminal Selçuk’a değer katacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Selçuk’a mimarisi ve donanımıyla büyük beğeni toplayan yeni bir ilçe terminali kazandırdı. Hem tasarımı hem de yaşam alanlarıyla turistleri 5 yıldızlı otel konforunda karşılayacak Selçuk İlçe Terminali’nin yapımı tamamlandı. Terminal önümüzdeki günlerde hizmete girecek. 

Sadece bir terminal değil aynı zamanda yaşam alanı
Selçuk’a büyük bir değer katacak ilçe terminalinin hizmete girmesine sayılı günler kala hazırlıklarla ilgili bilgi veren Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı şefi Ahmet Dildan, “Bir yaşam alanı olarak planladığımız bu terminal, kent merkezine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu yüzden de merkezdeki trafiği biraz daha hafifletecek. Alan içerisinde 4 bin 500 metrekare büyüklüğünde bodrum katımız var. Burası otopark olarak vatandaşlara hizmet verecek. 6 bin 700 metrekarelik alanda engelli dostu bir tasarımla yapılan terminalin içerisinde restoran, oturma ve bekleme alanı, kafe, sağlık alanı, mescit, emzirme alanı yer alıyor. Selçuk Kalesi manzaralı terminal ayrıca gece ışıklandırmalarıyla da muazzam bir mimari örnek oluşturuyor” dedi.

50 milyon liralık yatırım
Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yaklaşık 50 milyon liralık yatırımıyla hizmete girecek ilçe terminali, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 10 bin metrekarelik arazide konuşlandı. Sağında Selçuk Kalesi manzarasıyla gelen turistleri karşılayacak terminalde 16 minibüs ve 15 otobüs peronu bulunuyor. Selçuk Semt Garajı, yaklaşık 100 araçlık kapalı ve açık otoparklarının yanı sıra nitelikli ve ferah bekleme alanları, kafe, büfe, market ve bilet satış ofisi gibi sosyal-ticaret alanlarına da sahip.