GOL’ler Prensesi Kate!

Kraliyet Ailesi, sadece Britanya’daki uluslar arasında değil tüm dünyada “trend topic” olmuş durumda. Sosyal medya dünyasında “en çok konuşulan” anlamına gelen Trend Topic ifadesi, son günlerde bu sefer Kraliyet Ailesinin en aklı başında, en doğru-düzgün üyelerinden biri olan Galler Prensesi yüzünden kullanılıyor. Üç ay önce karın bölgesinden ameliyat olan, bu nedenle de Kraliyet Ailesindeki kamusal görevlerine katılamayan Kate için dedikodu cadıları bir hayli mesai yaptılar, cadı kazanını kaynattıkça kaynattılar. Her “normal” insan gibi, kendi sağlığına odaklanan Kate, sanki çok büyük bir sırrı varmışta, bunu saklamak için kamuoyundan saklanıyormuş durumuna sokuldu. Oysa gerçekten Prenses kendi canıyla uğraşıyordu. Hastalığının ne olduğu açıklanmadı. Açıklanmak zorunda da değildi! Peki neden bu kadar patırtı koptu?

Bazı medya kuruluşları ki aralarında Türkçe yayın yapan haber siteleri de var, Kate’in öldüğünü bile yazdı. Utanmadan hem de! Kocası tarafından aldatıldığını ve bu yüzden kamuoyunun önüne çıkmayarak Kraliyet Ailesini cezalandırdığı yazıldı. Oysa Kate sadece sağlığına kavuşmaya çalışıyordu. Tüm dünyadan farklı bir tarihte kutlanan Anneler Günü’nde çocuklarıyla birlikte çekilmiş bir fotoğrafı yayınlanan Kate, bir iki gün sonra kendi sosyal hesaplarından o fotoğrafı sildi çünkü fotoğraf üzerinde rötuş yapmıştı. Bu nedenle de dünya çapında pek çok haber ajansı fotoğrafı sitelerinden kaldırmıştı. Kendisinin “amatör” bir fotoğraf rötuşçusu olduğunu da mesajına ekleyen Kate kamuoyundan özür diledi.

Sonunda Kraliyet basın ofisi açıklama yaptı ve Paskalya’dan sonra Kate’in görevlerinin başında olacağı duyuruldu. Cadı kazanının ateşini bu açıklama da söndürmedi! Kate’in tedavi gördüğü hastanenin çalışanlarından bazılarının, Kate’in kişisel verilerine ulaşmaya çalıştığı bilgisi haberlere düştü. Hastane söz konusu personel için disiplin cezası uygulanacağını açıkladı. Kate’in artık bu “görünmemezlik” halinin ortadan kalkması gerekiyordu. Galler Prensesi farkında olmadan, planlamadan ve hesap etmeden kamuoyuna bir hayli “gol” atmıştı ve artık bu maç bitmeliydi. O da öyle yaptı. Kocasıyla bir pazar alışverişi yaparken medyaya görüntüleri yansıdı ve bu da Kate’in son “golü” oldu. Paskalya’ya kadar başka bir sürprizle karşılaşmazsak, Galler Prensesi Kate’in 2024 yılının ilk çeyreğinde attığı “Goller” umuyorum ki bu kadarla sonlanacak, bizler de rahat bir nefes alacağız.

 

Öte yandan ülke bu yıl genel seçime gidecek olmasına rağmen halen ana gündem maddesi seçim değil. Enflasyonun yüzde 4’ün altına düştüğü açıklandı, bu sevindirici. Gıda fiyatları enflasyonu ise % 7. Hükümet şimdi bunu dengelemeye çalışıyor ama Nisan ayından itibaren yeni mali yıla girilecek ve onlarca zam kapıda, bir yandan grevler de devam ediyor. Demem o ki; Hükümetin derdi başından aşkın ve bir çok farklı cephede mücadele ederken, önceliği hangi cepheye verecekler diye sormadan duramıyorum. Sonuç olarak, nisan ayı ile birlikte Britanya’ya bahar gelecek mi yoksa halk her cepheden gol yemeyi mi devam edecek, göreceğiz. Birleşik Krallık’tan sevgiler.