TÜGİAD Ege Şubesi’nin konuğu Baydur ve Demir oldu

TÜGİAD Ege Şubesi, Yerel ve Küresel Siyasi Gelişmelerin Türk İç ve Dış Politikasına Etkileri başlığıyla düzenlediği toplantıda Prof. Dr. Mithat Baydur ve Gazeteci Metehan Demir’i ağırladı.

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde yapılan toplantıya TÜGİAD Ege Şubesi üyeleri katılım gösterirken, TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz, ulusal ve bölgesel anlamda ekonomik ve siyasi gelişmelerin etkilerini, alanında uzman kişilerden dinlemeyi son derece önemsediklerini söyledi. Bu kapsamda ağırladıkları iki konuğun ufuk açıcı birer analiz sunduğunu anlatan TÜGİAD Ege Başkanı Korkmaz, önümüzdeki süreçte bu tarz ufuk açıcı toplantılara devam edeceklerini vurguladı.

Baydur: “Çağı yakalamanın yolu eğitimde reformdan geçer“

Genel bir değerlendirme yaparak sunumuna başlayan Prof. Dr. Mithat Baydur, küresel ve ulusal ekonomi politikalarını ve 2024 beklentilerini anlattı. Rasyonel ekonomi politikalarının mutlaka devam etmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Baydur, “Seçimden sonra da sıkı para politikası sürecek. Ek tedbirler alınacak, yeni vergilere de hazırlıklı olmamız lazım. Enflasyonun tek hane düşmeyi en az 4 yıl sonra gerçekleşir. Bu süreçte her kurum, hem firma ve her hane bu öngörüyle ekonomik yapısını düzenlemeli” diye konuştu. Soru soran, sorgulayan gençler yetiştirmek zorunda olduklarını belirten Baydur, “Hızla gelişen çağı yakalamanın yolu sorgulayan, bilinçli, donanımlı gençler yetiştirmek. Bu sebeple eğitim sisteminde büyük bir reform yapılmalı” dedi.

Demir: “Dış politikada normalleşme sürecek”

Prof. Dr. Mithat Baydur’dan sonra söz alan Gazeteci Metehan Demir ise genel siyasi panoramanın bir analizini yaptı. Seçimden sonra da ekonomi yönetiminde Mehmet Şimşek’in devam edeceğini düşündüğünü ifade eden Demir, “Ülkede yaşanan ekonomik ve siyasi sorun ve çekişmelerin bir süre devam edeceğini düşünüyorum. Kutuplaşma da sürecek gibi gözüküyor. Ancak dış politikada da normalleşme devam edecektir” dedi.